ezine.bg»Статии»За Дома»Домашни Любимци»Симптоми на стрес при кучетата

Симптоми на стрес при кучетата

Стресирано Куче
Органайзер за препарати с дръжка-16%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Органайзер за препарати с дръжка
8.20 лв.
6.89 лв.
Виж ››

Вашето куче действа ли необичайно? Може би той или тя изглежда прекалено тревожно или депресирано. Стресът при животните е по-често срещан, отколкото си мислите. Дори по-лошо, може да повлияе негативно върху здравето на кучето или котката.

За да познаете стреса при кучетата и да потърсите помощ за по-бързо и ефективно ефективно справяне с него, трябва да знаете кои са признаците му. Ето кои са най-често срещаните симптоми на стрес при кучетата.

Много чест признак, че любимецът ви е тревожен, са храносмилателните проблеми, диарията и запек при кучето. Въпреки че по-често тези състояния се приписват на кучешко заболяване или непоносимост към храни, стомашно-чревните проблеми могат да бъдат предизвикани от безпокойство.

Говорете с вашия ветеринарен лекар, ако те са необичайно тежки, продължават повече от 24 часа или диарията е кървава. Кръвта в повърнатото и/или изпражненията може да бъде индикатор за заболяване, пренасяно с храна.

Дори и да не е непоправим лакомник, кучето ви със сигурност обича да си похапва и очаква това време с нетърпение. Загубата на апетит е тревожен сигнал.

Това може да се дължи на стрес или на основно здравословно състояние, включително анорексия, което може да накара кучето да откаже да яде напълно или приемът на кучешка храна да намалее толкова, че да доведе до драстична загуба на тегло. Бъдете нащрек за загуба на апетит при кучето.

Изолацията също може да е сред симптомите на стрес при кучетата, особено ако кучето ви досега е било дружелюбно и е обичало да има компания. Вашият ветеринарен лекар може да ви помогне да откриете причината за това странно поведение.

Предполага се, че знаете режима за спане на кучето ви. Говорете с лекаря, ако то спи повече от обичайното или изглежда прекалено летаргично. Летаргията често е първият симптом, че кучето е болно, ранено или травмирано. Тя може също да бъде симптом на диабет, сърдечни и чернодробни проблеми, тумори, диария и тежка дехидратация, хипотиреоидизъм, анемия и отравяне на кучето.

Агресивните действия спрямо животни или хора могат да бъдат признак за стресирано или болно куче. Консултирайте се с вашия ветеринарен лекар, преди проблемът да се влоши.

Ако все още нямате куче, но желаете да си вземете такова, разгледайте обезателно нашите обяви за кучета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати