Как да сгънем сако?

Бъдете внимателни при сгъване на сако

Невинаги у дома имаме пространството, с което ни се иска да разполагаме. А кой не иска просторен дрешник, в който всички дрехи да бъдат закачени и изрядно подредени, за да не се мачкат? Реалността често е друга – по-често пространството ни липсва и ни се налага да прибираме облеклата си във всевъзможни тесни и високо шкафове. А там те губят формата си.

При опаковането на багаж се срещаме с подобен проблем, но с една допълнителна трудност – когато пътуваме обикновено не разполагаме с ютия. Въпреки това трябва да се погрижим дрехите ни да останат в изрядно състояние, особено когато сме в командировка и е важно да бъдем представителни, следвайки правилния дрескод. Саката са задължителни. Но как да сгънем сакото?

Най-добрият начин дрехата ви да не се намачка – като я носите по време на пътуването си. Ако ви е необходим повече от един блейзър обаче, подобен метод не е опция. Ако пътувате с кола, можете да закачите всяко от саката си на закачалки. Пътуването със самолет и малък куфар обаче е истинското предизвикателство. За щастие, има начини.

Първият – закопчайте копчетата на сакото си. Сгънете сакото го през средата – по дължина, а не по ширина, стараейки се да го направите точно през шевовете по гърба. След това внимателно навийте дрехата на руло, което не е прекалено стегнато. Когато пристигнете, извадете сакото си и го поставете на закачалка.

Изгладете сакото след сгъване

Втори метод – сложете сакото на гладка повърхност. Загладете реверите. След това обърнете сакото с гърба нагоре с бързо движение, за да не смачкате това, което вече сте загладили. След това сгънете сакото така, че то да е точно с широчината на ръкава му, но без той да се мачка – сгъването става отвън навътре. Повторете същото от другата страна.

После сгънете сакото на две по дължина, поставете го в куфара си така и го застъпете с дрехи, които сте сгънали по този начин, например панталони. Дори и да се получат леки гънки, те могат лесно да се отстранят – когато влизате в банята за горещ душ, закачете сакото на закачалка и го вземете със себе си.

Парата от топлата вода ще помогне за изглаждането на гънките му. Не забравяйте, че това работи при съвсем фини гънки. Затова бъдете внимателни как точно сгъвате дрехите си.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати