Пет грешки, които най-често допускаме при обзавеждането на дома

интериор

Интериорните дизайнери издават някои от малките хитрини, които са важни при обзавеждане на дома. Между тях са: да не се купуват килими, които са малки за помещението, да осветим добре стаите и смело да избираме мебелите за отделните помещения.

За да изглежда напълно завършен интериорът са важни дори най-малките детайли от него.

Окото на специалиста улавя всяка подробност и я отбелязва: липса на декоративни детайли, неправилно разположени места за релакс или дори уханието в помещенията може да развали общото впечатление от общия замисъл.

Кои са най-често срещаните грешки при декоративното оформление на дома?

Специалистите по обзавеждане посочват някои основни грешки в оформлението на вътрешното пространство. Те са:

модерно обзавеждане

Изборът на килим за дневната зона - той трябва да бъде с такава големина, че да обхване цялата мебелировка. Ползването му като елемент от декорацията е грешка. Това не е украса, а начин да се запази подовото покритие от механични повреди. Подовата постелка в спалнята трябва да бъде разположена перпендикулярно на леглото.

Друга грешка е избирането на еднакви мебели в цветово отношение и като материя. Това обезличава дома, той прилича повече на място за складиране. Отделните мебели трябва да бъдат в различни цветови съчетания и различни материали за по-свежа и красива визия.

Особено силно впечатление прави липсата на аксесоари. В малките неща от обзавеждането се крие истината за перфектния интериорен дизайн.

Декорацията е най-често акцент на цялото обзавеждане, то привлича погледа към определена зона или детайл, създава атмосферата на дома. Картините и декорациите са толкова важни, колкото и останалите мебели.

детайли в обзавеждане

Съществена грешка при обзавеждането е недостатъчната светлина в помещенията. Трябва да има достатъчно светлинни източници, които създават уютната атмосфера в стаята. Те трябва да се осигурят и от допълнителни осветителни тела, ако основното не е достатъчно ярко.

Местата за складиране на вещи са следващият детайл, който разваля интериора. Ако са отворени пространства, трябва да им се обърне специално внимание. Вещите трябва да се подреждат по отличителен белег, например по цвят или по вид. Така няма да се наруши естетиката във вида им.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати