ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Как да изберем правилните завеси за дома?

Как да изберем правилните завеси за дома?

Зелени завеси за спалнята
Дозатор за течен сапун за мивка-13%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Дозатор за течен сапун за мивка
22.00 лв.
19.14 лв.
Виж ››

Концепциите за създаване на перфектен дом включват всичко - от стила и цветовите решения до декорацията и аксесоарите. Понякога на някои от елементите не се обръща нужното внимание и не се отчита, че те могат да оказват влияние върху цялостния облик на интериора.

В това число често попадат завесите. Все биват избирани, когато цялото останала работа е свършена. Ако се наруши тази неправилна традиция и се обърне повече внимание на изборът на завеси, домът ви може да е много по-уютен и красив.

Спонтанните покупки, базирани само върху цялата цветова гама, са в състояние да унищожат създадения имидж на помещението, превръщайки го в тъмно, сиво и угнетяващо място. Ето някои съвети при избора на завеси, които ще повишат естетиката на помещението.

Завесите трябва да бъдат продължение на стаята

Завесите трябва да се вписват в цялостния интериор на стаята. Те трябва да стоят като естествено продължение на самото помещение. Често, за да се намалят разходите, се взимат еднакви пердета за всички стаи. Това проваля интериорните решения, защото всяка стая има свой стил, тема и аура.

Цветове

Когато се говори за избор на цвят за завесите в едно помещение, обикновено се предполага, че те не са в същия цвят, в който са стените. Схемата с цветовете обаче може да бъде почти всякаква - от контрастни цветове на стената и завесата до еднакви. Такъв смел подход създава уникалност на всяко помещение.

Контрастната техника работи добре, когато за стаята е избран еклектичен, средиземноморски или винтидж стил. Еднаквите цветови решения за цялата стая работят, когато стремежът е към монолитност на помещението. Интериорът тогава трябва да бъде в неутрални цветове.

Ролята на завесите

Изборът на завеси включва не само формата и красивия вид. Не бива да се забравя, че основната им роля е да скрият стаята от любопитните очи навън. В същото време завесата трябва да поддържа баланса между вътре и вън. Този баланс се осигурява от тъканите, които ще се изберат за завеса. Всеки има свое виждане каква степен на секретност е нужна за дадена стая.

Прозрачните завеси са красиви, създават усещане на простор и ефирност, но в спалнята е нужна по-плътна материя, както и всяка стая, в която уединението е на първо място. Завесата трябва да осигури спокоен сън на хората, предпазвайки ги от лъчите на слънцето рано сутрин. Ефирните копринени завеси са подходящи за дневния тракт, където нуждата от отваряне на пространството навън е най-голяма.

Оригиналност

Завесите за детската стая са леки и ефирни

Оригиналните завеси със сигурност ще донесат нотка на екстравагантност и уникалност в интериора. Ако се търси романтика за спалнята, завесите от кадифе бързо ще помогнат да решаване на тази задача.

Това е елегантен начин да се прокара необичайното по отношение на текстура в един модерен съвременен дом. Завесата в детската стая винаги се избира в свежи, цветни решения, а оригиналността се търси в закачливите цветови комбинации, но не и в текстурата, която трябва да бъде лека.

По отношение на избора на завеси значение има индивидуалната характеристика на всеки прозорец - форма, височина, място на корниза и други, които също трябва да бъдат взети под внимание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати