ezine.bg»Статии»За Дома»Почистване»Три техники за почистване на злато

Три техники за почистване на злато

Три техники за почистване на злато
Компактна метална етажерка за обувки - 58см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Компактна метална етажерка за обувки - 58см
33.00 лв.
Виж ››

Ако златните ви бижута изглеждат малко мътни, не се притеснявайте – цялостното почистване е възможно, с което те ще завърнат стария си блясък, който толкова много харесвате. Дори не е необходимо да използвате скъпи бижутерийни почистващи препарати, за да постигнете тази цел. Някои прости домакински продукти, които можете да намерите у дома, ще свършат същата работа.

Без да губим повече време, вижте три изпитани метода, с които да почистите златните си бижута.

Метод 1 – Почистване с течен сапун

Три техники за почистване на злато

Поставете няколко капки течен перилен препарат в купа с хладка, но не гореща вода. Разбъркайте внимателно. Въпреки че обикновената чешмяна вода ще работи добре, за още по-добри резултати можете да използвате несъдържаща натрий вода или газирана вода. Карбонизацията в тези течности може да помогне за разхлабване на натрупаните замърсявания и отломки.

Не използвайте гореща или вряща вода, особено ако бижутата ви съдържат крехки скъпоценни камъни. Някои скъпоценни камъни като опали могат да се напукат, ако бъдат подложени на бързи и драстични температурни промени. По същия начин не използвайте студена вода, защото мръсотията ще се свие и ще стане по-трудна за отстраняване.

Накиснете златните бижута в разтвора. Оставете във водата за около 15-30 минути. Топлата сапунена вода ще проникне в пукнатините, разхлабвайки труднодостъпните натрупвания от мръсотия. Внимателно изтъркайте след това бижутата с мека четка за зъби. Почистете всяка част поотделно, като обърнете специално внимание на кътчетата, където мръсотията може да бъде скрита.

Изплакнете с топла течаща вода. Доброто изплакване ще ви помогне да премахнете замърсяването, което се е разхлабило от търкането с четката. Подсушете след това с ленена кърпа.

Метод 2 – Почистване с паста за зъби

Почистване на злато и сребро

Пастата за зъби действа като мек абразив, който помага за разхлабване на мръсотия, натрупана върху златни предмети, без те да се надраскат. Изстискайте малко количество паста за зъби в купа. Добавете вода до образуване на рядък разтвор. Използвайте обикновена паста за зъби, избелващите могат да повредят бижутата ви. Накиснете стара четка за зъби в разтвора при бижутата за 20 минути, след което внимателно изтъркайте украшенията с нея. Изплакнете с хладка вода, като продължавате да търкате с меката четка. Подсушете с ленена кърпа.

Метод 3 – Почистване с бира

Налейте малко количество бира в купа и потопете в него златния предмет. Добавете половин чаена лъжичка сода бикарбонат. Оставете украшението да престои 5 минути. Вземете стара мека четка за зъби и внимателно изтъркайте обекта. Съсредоточете се по краищата и ъглите, за да отстраните всички замърсявания в сложния дизайн. Изплакнете бижуто с хладка вода и го подсушете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати