Преборете алергията с помощта на домашни растения

Растенията правят интериора невероятен

Алергията е нещо изключително неприятно. Различни източници, причиняващи различни симптоми – някои по-леки, други не толкова. Онези от вас, които развиват алергична реакция към нещо, знаят какъв дискомфорт би могла да причини тя.

Ето защо, сме щастливи да ви съобщим, че може да преборите своята алергия без лекарства и неприятни медикаменти, а с помощта на красиви стайни растения.

Понякога е добре просто да се доверим на природата. Освен че домът ви ще бъде красив, той ще бъде и източник на здраве. Вижте в следващите редове няколко противоалергични растения, които ще направят интериора ви стилен.

Бръшлян

Абсолютно задължителен, ако в дома ви има мухъл. Това растение може да го премахне и то по естествен начин. Ще си спестите покупката на различни почистващи препарати и ще обзаведете жилището си с красива, зелена глътка въздух.

Бамбукова палма

Бамбуковата палма е противоалергично растение

Тя е най-препоръчваното растение за пречистване на въздуха, защото има силно изразени филтриращи свойства. Има силата да гони насекомите и присъствието ѝ у дома действително се усеща. Нуждае се от редовно поливане и светлина, която не трябва да бъде насочена пряко срещу нея.

Драцена

Тя е зелена, красива и притежава свойството абсорбция, което насочва към вредните частици във въздуха. С времето става доста голяма, така че трябва да си я подрязвате от време на време. Добре е да се постави на място, до което достига слънчева светлина.

Гербер

Гербери

Освен че от тях стават прекрасни, цветни букети, като саксийно растение, герберът би могъл да ви помогне, ако сте алергични към бензен – вещество, съдържащо се в бои, цигарен дим, пестициди и т.н. Поставете го на слънчево място, откъдето ще ви зарежда с добро настроение още щом се приберете вкъщи!

Е, следващия път, когато се чудите какъв подарък да изберете за близък човек или с каква нова придобивка да обзаведете дома си, заложете на растения против алергии.

Нещо живо, за което ще се грижите и което ще ви се отблагодари, като съдейства за здравето на организма ви. Едно растение никога не е излишно - то е прекрасна декорация вкъщи, източник на чист въздух, което е нещо много важно в наши дни, радост за очите и източник на позитивна енергия!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати