Как да се отървем от домашния прах

Как да се отървем от домашния прах

Домашният прах е коварен проблем, който се появява постоянно макар ежедневното бърсане. Но какво можем да направим, за да се отървем от домашния прах?

1. Подовете

Подовете са основният и сериозен източник за появата на домашния прах, тъй като чрез дрехите и обувките внасяме голям процент от прахта. Поради това е много важно, че да почиствате редовно всички подове в къщата, като обръщате специално внимание на този в антрето, както и подовете на гардеробите.

2. Обувки

Винаги почиствайте обувките си и ги прибирайте в кутия. Така, освен че ще намалите прахта в дома ви, но и обувките ви ще бъдат защитени по време на почистване.

3. Дрехи

Прибирайте дрехите, които рядко носите или на които вече не им е сезонът. Тъй като тъканите са едни от основните причинители за появата на домашния прах.

4. Почистващи препарати

Чистене на домашния прах

Използвайте специални антибактериални препарати за почистване. Те със своята формула задържат по-дълго време чисто, отколкото нормален почистващ препарат.

5. Добавете бебешко олио към препарата ви за почистване на дърво

Много домакини добавят бебешко олио към своя почистващ препарат, като по този начин успешно се преборват с ежедневното бърсане на прах, а и мебелите от дърво имат приятен блясък.

6. Правилно премахванне на домашния прах

Почистването на прах трябва да е винаги с влажна кърпа или специални кърпички, които улавят прахта. Сухото бърсане не е ефективен начин, поради това, че то разпръсква прахта, а не го улавя.

7. Смяна на спалното бельо

Спалня

Препоръчително е смяната на спалното бельо да се извършва на всеки 3 дни, но ако искате да се отървете от прахта - смяната на спалното бельо да се извършва ежедневно.

8. Изтупвайте всичко - килими, възглавници и всичко останало, което знаете или предполагате, че е източник на домашен прах, ежедневно или през ден.

9. Прахосмукачка

Прахосмукачката също разпръсква част от прахта и поради това се препоръчва да се полза по-рядко или на по-труднодостъпни места. Винаги започнете почистването с прахосмукачката, след което започнете с бърсане на под и така нататък.

Тези съвети няма да ви спасят завинаги от почистване на прах, но сами ще забележите, че той е намалял драстично, а това е чудесна възможност, за да се възползвате от новото ви свободно време.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати