Как да накараме котката да спи през нощта

Много котките будуват през нощта

Котките изглеждат като същински ангели. Особено ако впечатленията ви са на базата на миловидните снимки с писани, които циркулират във виртуалното пространство.

Всеки, който е отглеждал котка в апартамент обаче, ще ви каже, че тези животни, могат да са истински дяволчета, способни на всякакви пакости. А някои от тях се случват именно през нощта.

Макар смрачаването да е знак за вас, че е време да се отправите към леглото, за котките не е така. Тези дребни хищници, които прекарват дълго време в сън, се разбуждат именно през нощта.

А ако вие не знаете как да се справите с активната в малките часове котката, нощите ви могат да се превърнат в истински кошмар.

Силно мяукане, драскане по вратата, събаряне на предмети и ровене по шкафовете – това са само малка част от подвизите, на които е способна една будуваща, когато вие дремете в леглото.

Има ли решение подобен проблем и как да накараме котката да спи през нощта? За щастие, има начин да се излезе от тази неприятна ситуация, но ще трябва да се заредите с търпение, постоянство, дисциплина и силна воля. Само така ще покажете на вашия мъркащ приятел какво е неговото задължение, когато вие под завивките.

На първо място е важно да знаете, че котките са нощни животни. Така че за повечето от тях е нормално да са по-активни именно през тази част на деня. Но вие все пак можете да обърнете режима на пухкави си приятел. За целта следвайте нашите съвети и котката ще спи през нощта.

Можете да накарате котката да спи през нощта

1. Прекарвайте повече време с животното. Възможно е то да е активно през нощта, не само от скука, но и защото копнее за вашето внимание. Някои котки са като децата, имат нужда да бъдат гушкани и галени. Уверете се, че това се е случило преди да се отправите към спалнята.

2. Съставете режим за хранене на котката. Котките тичат напред-назад из дома ви, защото са пълни с енергия. Това се случва, ако непрекъснато ги храните с нещо. Проверете колко точно храна трябва давате на любимеца си според неговото тегло и се придържайте към това ограничение. Най-добре би било, ако храните котката по 2 пъти на ден в строго определено време. Премахнете всякакви купички с гранули, от които животното да гризка през нощта и да има енергия за изхабяване.

3. Хранете котката 2 часа преди лягане. Това според експертите ще помогне тя да се чувства по-спокойна и сънлива, когато и вие спите.

4. Премахнете всякакви играчки за котки. Ако котката ви разполага с топчета и всякакви други предмети, които да търкаля по пода и да шуми, ще има занимавка за цяла вечер. Не очаквайте от нея да спи, щом може да палува часове наред.

5. Изморете котката. След като нахраните малкия звяр, идва моментът за последното действие. Тук трябва вие да сте активната страна. Поиграйте си с котката до момента, в който тя се измори толкова, че сама пожелае да си легне. Тук на помощ идват лазерчетата. Вие може да си стоите спокойно в леглото и да светите по пода с устройството. Котетата пощуряват и започват да тичат след светлината. Не след дълго пък са изморени и готови за сън. И така най-после котката спи през нощта.

6. Кастрирайте котката. Това важи най-вече за мъжките екземпляри. Казват, че тази процедура ги прави по-спокойни.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати