ezine.bg»Статии»За Дома»Домашни Любимци»На разходка с котката - мисията възможна!

На разходка с котката - мисията възможна!

Котка на каишка

Какво ще ви е необходимо, за да започнете да извеждата котката си на разходка? Първо трябва да се снабдите с нагръдник и каишка за котки, които да са предназначени за размерите на мъркащия ви любимец. Това е лесна работа, по-трудното тепърва предстои. А именно много търпение и упорство. Ето как да разходите котката навън:

1. Оставете нагръдника на някоя любимо за котката място, което тя да свърза само с положителни емоции. До мястото, на което обича да спи, до купичката с котешка храна или до терена, който е определен тя да си точи ноктите. Всички тези места са ѝ любими и присъствието на нагръдника не би я притеснило.

2. В никакъв случай не насилвайте котката, поставяйки директно нагръдника върху нея. Оставете я да свикне с него и всеки път, когато тя прояви интерес към него или дори започва да си играе с него, я почерпете с някакво лакомство.

3. Когато видите, че котката вече не приема нагръдника като нещо чуждо, можете да пробвате да поставите едната ѝ лапичка в него, но без да я притискате. В някакъв момент тя ще свикне и няма да се чувства толкова неловко с него. После пробвайте постепенно да я приучавате да ходи вкъщи с нагръдник, но без да използвате каишка. Имайте предвид, че докато свикне да се разхожда с нагръдник из дома ви, могат да минат няколко седмици.

4. Едва когато котката свикне да ходи с нагръдник, можете постепенно да я учите да ходи и на повод. Но само вкъщи, като постепенно увеличавате времето, през което да използвате каишката.

Разхождане на котката

5. Ако сте проявили достатъчно търпение със сухите тренировки, явно е настъпил момента да изведете животното на разходка. Това също става постепенно. Първо го запознайте с общите площи и стълбишето на кооперацията/блока, в който живеете, а след това го изведете из околоблоковото пространство. Едва след като котката се е запознала достатъчно добре с близките до дома ви територии, можете да ѝ предложите скитане и по-надалеч. Но винаги на каишка, за да не избяга.

Разхождането на котката навън може да се превърне в истинско удоволствие не само за котката ви, но и за вас. А и така, дори и някога тя да избяга от дома ви, лесно ще може да намери пътя до него.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати