ezine.bg»Статии»За Дома»Домашни Любимци»Когато си взимаме коте у дома

Когато си взимаме коте у дома

Когато си взимаме коте у дома

Когато сте решили да увеличите членовете на семейството и новото попълнение е коте, трябва да знаете, че това ще донесе много положителни емоции за всички членове за домакинството и ще направи живота у дома несравнимо по-весел и приятен. Грижите за едно живо същество ще се отплатят многократно със щастието, което внася във всеки дом малката пухкава топчица.

За да се радват всички на уюта и спокойствието, което носи споделянето на ежедневието с коте, на малкия домашен любимец трябва да се помогне да се почувства добре и бързо да опознае новото място и хората, с които ще го споделя. Чувството за комфорт е важно условие котето да се почувства добре още с идването в дома.

Първото съприкосновение с новото и непознато място е стресиращо за малкото същество и затова е добре най-напред това да стане в помещението, което се ползва най-рядко. Стаята за гости или домашния офис са добро решение, тъй като там новият член на семейството ще има време да свикне с новата среда.

Коте у дома

Ако в дома няма такива стаи, може да се обособи кът, където да се настани новият домашен любимец, но там трябва да се чувства необезпокояван. Добре е в малкото му лично пространство да го очакват легълцето и играчките, които сте приготвили. Най-добре клетката, в която се пренася котето, да се отвори точно до неговия кът, така това място ще е първото, което ще го посрещне в новия му дом.

В личното пространство на котето трябва да се намират и останалите важни предмети от неговия бит - драскалката за острене на ноктите, катерушката и други. Добре е още в самото начало котето да бъде насочено как да ползва своите вещи.

Ако в дома има възможност, добре е котето да има удобно местенце до прозореца. Тези животни са много любопитни и обичат да изследват живота навън от свое място за наблюдение.

Другото основно място за котето е там, където ще се храни. Мястото за хранене трябва да бъде постоянно. Котето свиква къде стоят купичките му и винаги ги търси там. Преместването им е нежелателно, защото дезориентират животното. Важно е мястото за хранене да бъде далече от котешката тоалетна. Котките са много чисти животни и не се хранят в непосредствена близост до тоалетната си.

Хранен на коте

За да се изгради доверие у новия член на семейството към стопаните, котето трябва редовно да се храни. Режимът на хранене на котка е постоянен, животинчето свиква с него и очаква той да се спазва. Това създава у него усещане, че може да разчита на своите стопани. То ще ви се отплати с много обич и приятно прекарани мигове заедно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати