Как да поддържате дома си чист, ако в него живее куче?

Куче у дома

Кучето е страхотен, верен и много сладък приятел, който носи усмивки... и малко мръсотия вкъщи. Все пак, това не е причина да не допуснете любимец у дома. Просто ще трябва да правите някои неща по-често - да, става дума за почистване на дома след кучето.

Ето как да имате чист дом с куче, когато в него се настани нов четириног косматко.

1. Вземете си специална четка за почистване на косми – има такива, предназначение за почистване на косми от домашни любимци. Тя ще ви отърве от козината по дрехите, дивана и останалите мебели.

2. Редовно режете и оформяйте ноктите на кучето – така ще му спестите дискомфорта от големите нокти, евентуална болка, заради това, че са твърде дълги и ще спасите мебелите си от драскотини.

3. Вземете се прахосмукачка – това е най-доброто решение за почистване вкъщи. Тя се ви помогне да оберете всички косми, нечистотии и частици, които са попаднали в дома ви. Ако се замислите, даже е забавно да чистиш с прахосмукачка, а и горите калории, така че го правете по-често и с удоволствие.

4. Купете си препарат за почистване на упорити петна – без съмнение ще ви трябва. Кал, пръст или други замърсявания все ще се появяват в даден момент. Трябва да можете да реагирате веднага, за да се заличат. Може да сложите постелката пред входната врата, както и да имате кърпа за почистване на лапите на кучето след разходка.

5. Добра кучешка храна – хранете го с препоръчителни продукти за неговата порода. Може да го поглезите и с някое вкусно лакомство от време на време, като награда, че е очарователен и послушен домашен любимец.

За да е чист домът ви, къпете кучето

6. Къпете го – не много често, но не и твърде рядко. Стремете се да го изсушите веднага след баня, особено през зимата, за да не настине.

7. Пригодете му място за спане – постелка и завивка, които да бъдат само негови и да си знае, че това е мястото му за спане.

Както виждате, необходими са съвсем малко повече усилия, за да поддържате дома си чист, когато в него живее куче. За сметка на това, усмивките, доброто настроение и обичта, които ще получите, ще бъдат в пъти повече.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати