Как да се отървем от акарите

Акарите причиняват алергии

Праховите акари, техните части на тялото и изпражненията им са най-често срещаните битови алергени. Те са източник на кихане, хрипове, кашлица, сърбящи и сълзящи очи, хрема, запушен нос, екзема и астма.

Малките гадинки са микроскопични същества, които се хранят стари човешки кожни клетки, които са се отлюспили. Не хапят, не можете да ги видите и да ги усетите.

Праховите акари предпочитат райони, където е тъмно, влажно и има много за ядене. Влакнестите повърхности са им любими. Спалнята е мястото, където могат да бъдат намерени. Вашите матрак, възглавница и одеяло са перфектната среда за посрещане на всичките им нужди.

Ясно е, че праховите акари не са добре дошли в дома. Точно и затова трябва да направите всичко възможно да се отървете от тях.

На първо време намалете нивото на температурата и влажността в стаята. Акарите живеят най-добре на места, където е топло и влажно. Това значително помага за увеличаване на популацията им.

Също така трябва да отстранете праха, като избършете и почистите. Правете това редовно, за да не създавате удобни местообитания на тези паразити.

Перете редовно спалното бельо с гореща вода, която е минимум 54 ° C. Това е минималната температура, при която можете да отстраните акарите. Сменяйте чаршафите поне веднъж седмично.

Поради порестите си повърхности, килимите и мебелите са любими места за развъждане на акари. Те се прикрепят към ресните и виреят свободно. Точно и затова чистете постелките и мебелите си с пара, което е най-ефективният метод за борба с акарите на по-трудно достъпните места и мебели.

Акарите живеят в матраците

Друг метод, с който можете да се отървете от микроскопичните същества, е да поръсите с диатомична пръст леглата и килимите у дома. Това е естествен фин прах, направен от силикатна скала, който прониква през екзоскелета на акарите и ги убива незабавно.

Можете също да използвате и спрей с масло от чаено дърво/евкалипт, който също е смъртоносен за акарите и като бонус ще освежи дома ви с приятна миризма.

Използвайте хипоалергенен матрак и възглавница или антиалергичен протектор. Сменете килимите с твърди подови настилки. Също така сменяйте възглавниците, на които спите, поне веднъж на пет години.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати