Как да се справим с шумните съседи?

Как да се справим с шумните съседи?

Шумните съседи наистина може да са дразнещи понякога. Независимо дали шумът идва от нормални ежедневни дейности като ходене и говорене, или от гръмки партита през уикендите, първото нещо, което трябва да се опитате да направите е да говорите със съседите си.

Те може дори да не подозират, че ви притесняват. Ето защо най-добре е да започнете диалога учтиво. Дръжте се приятелски и се представете, ако все още не се познавате. Ако това не помогне, след първите няколко опита, може да се наложи да вземете по-строги мерки.

Не спирайте да четете, за да разберете как да се справите с шумните съседи веднъж завинаги. В тази статия сме ви подготвили 3 ефективни метода, които ще ви помогнат да овладеете проблемите със съседите.

Обсъдете проблема очи в очи

Подхванете темата за шума, но бъдете внимателни доколкото е възможно. Подходете към тях спокойно и учтиво, за да не ги обидите. Попитайте ги дали има начин проблемът да се разреши. След това заедно измислете план за справяне. В 99% от случаите разговорите очи в очи решават подобни ситуации. Обяснете на вашия съсед точно какво е положението. Учите за предстоящ изпит, имате малки деца или възрастни роднини, които не могат да издържат на силен шум? Накарайте ги да разберат защо трябва да се опитат да бъдат по-тихи.

Въздържайте се от грубия език

Не обвинявайте и определено не заплашвайте съседа си. Ако се държите зле, ще получите същото отношение от другата страна. Не забравяйте, че преди всичко друго, трябва да намерите адекватен изход от ситуацията. Избягвайте срещата, когато сте разгневени или кисели, както и в късните часове. Ако сте прекалено раздразнени, за да проведете нормален разговор, оставете го за някоя сутрин, когато вече напълно сте се успокоили.

Разберете какво е мнението и на останалите съседи

Как да се справим с шумните съседи?

Може би ще откриете, че не сте единственият човек, за който шумните съседи са трън в очите. Най-вече, ако шумът се изразява под формата на силна музика, лай на куче или яростна караница. Ако е така, помолете и другите да се присъединят към вас и да ви подкрепят. Поемането на тази инициатива със сигурност ще накара потърпевшите ви съседи да ви благодарят, ако успете да стигнете до консенсус.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати