8 трика, с които дрехите ще ви ще бъдат перфектни след пране

перфектно пране

Работата ни, когато пускаме пералня, се изразява в зареждането на прах и омекотител, слагане на дрехите в барабана и избирането на програма, според техния вид. След като ги извадим, обаче, резултатите не винаги са удовлетворяващи. Има някои хитринки, с които може да си гарантираме перфектно пране всеки път. Вижте кои са 8-те трика, които ще се погрижат за перфектното пране!

1. Бяла кърпа за смесено пране – може да пуснете една пералня с бели и цветни дрехи, ако вътре сложите и ловец на цветове, който ще предотврати боядисване на белите тъкани. За целта ще ви бъде необходима обикновена чисто бяла кърпа. Накиснете я в разтвор от сода и вода. След като я извадите, я оставете да изсъхне и пъхнете в пералнята при дрехите.

2. Премахване на електричеството чрез фолио – никой не обича, когато дрехите предизвикат статично електричество, а оттам стърчаща коса или усещане на ток при допир с предмет или човек. Може да го премахнете, като пъхнете топка алуминиево фолио при дрехите, докато се перат.

3. Шампоан за коса срещу петна по ризите – упоритите замърсявания по яката на ризите често ви костват поне няколко изпирания. Или поне така беше досега, защото вече ще знаете трикчето за почистване на тази деликатна зона. Натъркайте мръсните зони и петната с шампоан. Оставете 15 минути и оставете ризата за пране.

4. Изглаждане с лед – доста необичаен трик. Сложете няколко ледени кубчета при прането, когато го пуснете в сушилнята, за да го извадите без ужасни гънки от там. Някои дрехи изобщо няма да имат нужда от ютия след това.

пране

5. Етерично масло за приятен аромат на дрехите – за да ухаят прекрасно, добавете няколко капки етерично масло преди изплакване. Изберете любимия си аромат, а маслото ще направи така че да не се нуждаете от парфюм, докато носите изпраните си дрехи.

6. Омекотяване с вълна – ако имате под ръка кълбо вълна с по-светли тонове, може да го оставите при дрехите. Ще ги направи по-мек и приятни на допир.

7. Балсам за коса вместо омекотител – ако забележите, че омекотителят ви е свършил, а вече сте заредили пералнята, може да ползвате и балсам за коса. Необходимо е да разтворите четвърт чаша от него в топла вода. Направете го в голям съд, най-добре леген, защото ще се наложи да накиснете дрехите в разтвора преди да ги пуснете за пране.

8. Водата за уста служи за дезинфекциране на пералнята – бактериите от мръсните дрехи, препаратите и от всичко, което попадне в нея, се натрупват. За да предотвратите лепенето им по дрехите при следващо пране или разваляне на пералнята, заради тях, машината трябва да се дезинфекцира от време на време. Това би могло да стане и с вода за уста. Просто сипете малко от нея в отделението за течен препарат и пуснете, докато е празна един пълен цикъл.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати