Как куче и котка да съжителстват в мир под един покрив

Куче и котка приятели

Както на всички ни е известно, кучето и котката не са от най-добрите приятели, дори напротив. Те винаги ще намерят за какво да се скарат, сбият или подгонят.

Отглеждането на куче и котка заедно може да се окаже истинско приключение, особено първите дни. Но историята познава много случаи, в които те са били приятели и са съжителствали заедно в мир.

Като за начало, е важно кучето ви да е обучено на команди и да ви слуша. Когато донесете първите дни вкъщи котката, я затворете в отделна стая само за нея. Сложете там котешка храна, вода и котешка тоалетна.

През тези няколко дни предразположете котката да се чувства удобно вкъщи и я милвайте често. Дайте на животното възможност да свикне с новата обстановка, и разбира се, двете животни да свикнат с миризмата на другото.

След няколко дни се престрашете да запознаете своите домашни любимци, като гледайте кучето да е на каишка, за да може да избегнете гонитбата вкъщи.

Позволете на животните да се подушат и да се запознаят. Разбира се, котката ще се уплаши и може да се скрие, съвсем нормално е оставете животното да се успокои, за да не ви одраска и да се озлоби.

Ако първата среща между кучето и котката не мине добре, пробвайте отново след няколко дни и така, докато получите желания резултат.

Трябва време да свикнат животните и строг контрол от ваша страна. Също така трябва да обръщате внимание и на двете страни, за да не се получи ревност между животните.

Нормално е кучето да подгони котката, както и тя да го одраска, не се притеснявайте, те все пак са куче и котка, и това е в тяхната природа, но с времето те ще свикнат.

Куче и котка

Можете да награждавате животните след всяка среща в началото, докато свикнат. Като цяло, кучетата се поддават на дресура и това ще ви помогне да установите мирно съжителство между куче и котка.

Не оставяйте животните сами да се оправят или да свикнат, вашето отношение към тях е много важно, те трябва да виждат и усещат кое е правилно и кое не.

Ако се налага, дръжте кучето на каишка вкъщи, докато свикне с котката. Вземете си котка, която преди е съжителствала с друго животно и ще ви е по-лесно.

Най-лесно свикват малките животни, те се и учат и свикват с новостите най-бързо. Въоръжете с огромно търпение и внимание, докато домашните любимци се научат да живеят заедно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати