Прогоните мравките веднъж завинаги! Само с тези средства

Мравки в дома

Ако сте забелязали постоянен поток от мравки, които маршируват през кухненския плот или преминават по перваза. Не се паникьосвайте, можете да се отървете от мравките с тези лесни стъпки.

Поиграйте си на детектив

Вместо да пометете мравките веднага, по-добре е да стигнете до дъното на това, което ги привлича. Независимо дали става дума за капене на мед от буркана или за лъжица със сладко, оставена в мивката. Почистете всичко, което е привлякло мравките.

Елиминирайте разузнавачите

Сред мравките има такива, които разузнават. Те не само търсят храна, но и оставят след себе си феромони като следа, след която да тръгнат останалите мравки. Унищожете тяхната мъничка пътека със смес от една част оцет и три части вода. Забършете или напръскайте със тази смес навсякъде, където сте забелязали мравки.

Използвайте готов спрей или си го направете сами

Маслото от лавандула ще ви помогне да се отървете от мравките

Смесете масло от мента или лавандула с вода и напръскайте первазите и рамките на вратите. Ако решите да поемете по химичния път, потърсете продукт с борна киселина и внимателно прочетете инструкциите, защото някои от тях могат да бъдат вредни за домашни любимци и малки деца.

Домашни разтвори

Мравките не обичат цитрусовите миризми. Може да си направите разтвор като смесите лимонов сок и кора от портокал с топла вода. Натопете добре кърпа или парцал в разтвора и избършете навсякъде.

Не забравяйте, че храната е това, което привлича мравките. Колкото по-малко храна има наоколо, толкова по-малка е вероятността да видите мравки.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати