Как да изберете перфектното за вас куче

Как да изберете перфектното за вас куче

Когато избирате перфектното куче за себе си, е добре преди това да помислите върху някои важни аспекти.

Изборът ще е много труден, защото трябва да сте наясно какво искате и какво да вземете. Първото нещо, с което трябва да се съобразите, е къде ще живее кучето. В къща или в апартамент?

Не избирайте едри породи кучета, ако ще ги затваряте в малко жилище. В случай че ви трябва любимец за апартамент, спрете се на дребна порода куче, за да може да ви е удобно както на вас, така и на него.

Второто нещо при избора на перфектното куче е дали го искате, просто за да си играят децата с него или за куче-пазач.

Помислете върху този въпрос също, защото не всяка порода кучета става за пазач, както и не всяко куче обича да си играе с деца.

Как да изберете перфектното за вас куче

Другото нещо, върху което трябва да поразсъждавате, е дали искате активно куче, с което да спортувате, или кротък компаньон.

Определете и големината на кучето. Помислете добре и направете своя избор, като имате предвид не само себе си, а и вашите способности за отглеждането на малко или голямо куче.

Разпитайте приятели или съседи, които имат кучета и им задайте въпросите, които ви вълнуват. Те най-добре ще ви разкажат в детайли с какво ще се сблъскате при отглеждане на куче. И не забравяйте, че това животно не е моментна прищявка, а ангажимент, който ще трябва да имате поне десет години.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати