Подходящите домашни любимци за възрастни хора

Куче и възрастни хора

Възрастните хора днес живеят отделно от децата си и най-често далече. Повечето от тях са самотни, защото изпитват нужда да се грижат за някого, а няма за кого. Затова, ако искате да подарите нещо на възрастните си роднини, изборът никак не е труден. Вземете им домашен любимец, който да разведри атмосферата вкъщи.

Кои за подходящите животни за възрастни хора? Рибки, папагалчета и хамстери са добър избор за деца. Аквариумите изискват трудоемко почистване, а отглеждане на птиче създава прекалено много шум.

Котето е идеално за възрастни, които почти не излизат от дома. Мъркащият домашен питомец ще прекарва цялото си време до бабата и дядото, като лежи най-често до тази част на тялото, където ги боли.

За по-активните старци, които обичат движението, най-добрият домашен приятел е кучето. То силно се привързва към стопаните и ги държи активни, защото е нужно да го извеждат всеки ден. Роднините обаче трябва да имат готовност да помагат в тази дейност в студените месеци от годината.

Какво куче е подходящо за възрастните хора?

Големите породи кучета като овчарки, ловджийски кучета са неподходящи. Не е добра идея също да се вземе добродушно куче, ако е едро.

Лабрадорът или боксерът ще изморят възрастният човек, защото обичат дългите разходки и продължителните игри навън. Всички кученца, които се опъват, когато са на повод, не се подчиняват на командите и тичат в различни посоки, също трябва да отпаднат при селекцията.

Мопсът е подходящо куче за възрастни хора

За подарък на баба и дядо е нужно неголямо добродушно куче със спокоен и весел нрав. Според специалистите подходящи са: китайско качулато куче, пудел, малтийска болонка, чихуахуа, териер, които се привързват силно към своите хора. Но пък последните две породи лаят силно с повод и без повод, а възрастните хора не обичат силния шум.

В крайна сметка мопс и пекинез са най-подходящите породи кучета за възрастни хора, защото отговарят на всички необходими изисквания. Не е необходимо дори да са чистокръвни.

Кученцето от приют е идеалният вариант, защото ще даде дом и обич на малкото същество и радостно оживление за възрастните хора, които ще има за кого да се грижат.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати