Опасни неща, които правите в кухнята

1 от 9 Снимки

1. Не подменяте дъската за рязане


С големия брой храни, които изискват нарязване, за да бъдат правилно приготвени, трябва да си гарантирате, че тази повърхност е напълно чиста и без бактерии. Пластмасовите дъски за рязане са удобни за миене в съдомиялна, но също така са податливи на бактерии. Когато пластмасовата ви дъска натрупа значителен брой жлебове от многото рязане, е време да я смените с друга.

Вашата уютна и добре подредена кухня всъщност може да се окаже доста опасно място. Остри предмети, вряла вода, открит пламък от котлона, а да не говорим за изобилието от микроби.

И въпреки че кухнята ви е пълна с ножове, най-опасното нещо в нея сте самите вие и грешките, които несъзнателно допускате.

Ето кои са най-опасните неща, които правите в кухнята:

Изплакване на сурово месо

Въпреки че определено трябва да изплакнете плодовете и зеленчуците преди да ги консумирате, суровото месо не изискват изплакване, тъй като пълното готвене на месото при висока температура ще убие всички останали бактерии.

Ако мете суровото месо, от водата има опасност да се разпространят бактерии в зоната на вашата мивка и да замърсите други храни, които консумирате сурови. Вижте в галерията други често срещани опасни грешки в кухнята.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати