ezine.bg»Статии»За Дома»Домашни Любимци»Доказано е: котките обичат повече жените

Доказано е: котките обичат повече жените

Котка и жена
Дозатор за течен сапун за мивка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Дозатор за течен сапун за мивка
23.00 лв.
Виж ››

Когато котката стане домашен любимец, тя бързо се превръща в най-обожавания член на семейството. Пухкавата мъркаща топчица е сладка, мила и гальовна, обича да се гушка в стопаните и бързо се вписва атмосферата на дома. Все пак и това животинче, колкото да е глезено от всички, си има предпочитания към някой от стопаните си. Обикновено техният любим човек е жена. Това не е фриволно изказване, а проверен в практиката факт.

Екип от изследователски център на университета във Виена е анализирал социалните отношения на повече от 40 котки е семействата, в които те живеят в домашни условия.

На оценка са подложени поведението и характерът на собствениците и същите качества на домашните им питомци. Резултатите показали силното взаимно влияние между хората и техните любимци от котешкото царство.

Любопитен е фактът, че най-силно се свързват жените с екстровертен тип характер и младите игриви котета. Тези животни имат свои, характерни само за тях сигнали, с които изразяват обичта си и желанието да общуват с хората. Те рязко повдигат опашката си нагоре, за да покажат, че са готови за игра; побутват стопанина с главичка или с лапичка, а понякога правят движения, сякаш месят.

Вече е опровергано твърдението, че котките се привързват само към дома, но не и към стопаните си. След като съжителстват с някого в дома му, те създават силни и трайни емоционални връзки и страдат, ако се разделят с любимия човек. Някои от писанчовците могат да изпаднат в депресия, ако загубят завинаги своя стопанин.

Котките обичат повече жените

Защо котките обичат жените? Котаците помнят дълго доброто отношение към тях и го връщат по-късно. Тъй като женската половина от човечеството е по-нежна, храни, гушка и си играе с котачетата, те съвсем естествено се привързват повече към тях. Жените са по-склонни да говорят на котката си и затова животинките най-напред се ориентират към дамите. Когато усетят привързаността и любовта на всички членове на дома, те се стараят да обърнат подобаващо внимание на всеки, но са винаги най-близо до този, който се грижи най-много за тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати