Стайните растения, които всяка жена трябва да отглежда в дома си

жена гледа домашни цветя

Почти не съществува дом, който да е лишен от красотата на поне едно саксийно цвете. Ако пък обитателите на дома са любители на растенията, то със сигурност има много повече. Тези прекрасни природни творения не просто внасят уют и добро настроение, доказано те помагат и за пречистването на въздуха, свеждат до минимум вредното въздействие на битовата техника и синтетичните материали.

Някои хора вярват, че стайните растения излъчват определена енергия и оказват влияние върху живота на жените, в чиито домове се отглеждат. Ето кои саксийни цветя носят щастие и просперитет в живота на дамите.

Хибискус – това многогодишно растение с красиви и наситени цветове е прекрасен източник на положителна енергия в дома. Цари разбирателството, а кавгите са истинска рядкост. И не само това, хибискусът разпалва страстта между партньорите и засилва връзката между тях.

Теменужки – мъничките им пъстри цветове внасят спокойствие и помагат на жената да постигне вътрешна хармония и да се справи с трудностите, пред които е изправена.

Калатея – ако стопанката му има нужда да подобри отношенията в семейството си или все още не е намерила сродната душа, калатеята е цветето, което ще й помогне за това.

Мушкато – със силната си енергия то предпазва от уроки всички живеещи в къщата. Внася мир и спокойствие и предотвратява скандалите в семейството.

мушкато

Спатифилум – това нежно растение привлича щастие и просперитет в дома на стопанката си. Ако тя е неомъжена - в скоро време ще уреди личния си живот, ако пък е омъжена, то не след дълго ще забременее.

Мирта – омайващо с аромата си цвете, наричано още цвете на богините. В древността нежната мирта е била символ на любовта. Помага за преодоляване на кризите в личния живот.

Киселчецветето на щастието. Енергията, която разпръсква в дома на жената й помага да намери щастие в личен план.

Красула (дървото на живота) – ако жената има парични затруднения трябва задължително да сложи това дърво в жилището си и финансовото й състояние ще се промени към по-добро. Освен това красулата привлича късмета в дома.

Камелия – този изключително красив, цъфтящ храст е сравнително труден за отглеждане в стайни условия. Но ако стопанката му се грижи правилно за него, той ще я дари със самочувствие и самоувереност и ще привлече щастие в личния й живот.

Циклама – цвете с изящни цветове и уникална енергия, помагащо на жената да се справи с промените в настроението и да преодолее трудностите.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати