Растенията, които са подходящи за детска стая

Растения за детска стая

Цветята са основната украса за двора и градината и подредбата и грижите за тях определят вида на дворното място. Стайните цветя също имат своето място във вътрешния декор на помещенията.

Най-често ги разполагаме в дневната и на балкона. Спалните помещения и особено детската стая обаче остават обикновено зона, свободна от цветя. Можем ли да отглеждаме саксийни цветя в тези помещения особено в стаята на детето?

Според специалистите няма пречки да се повери цвете на детето, което да отглежда в стаята си. Трябва да се спазят само някои условия.

Изключването на възможни алергични реакции и пристъпи от заболявания на дихателната система е първото условие, което трябва да се изпълни преди да се постави цвете в стаята на детето.

Съветите са първата саксия, за която малкия човек може да се грижи, за бъде избрана след навършване на 7 години. Тази отговорност създава полезни навици за цял живот.

Кои цветя са подходящи за детската стая?

Красиво цвете, което освен това може да се отглежда от дете, защото е непретенциозно, е саксиен гербер. Изисква много светлина и по-малко влага, но постоянна и затова малчуганите се справят добре с такава задача.

Гербер

Подходящи цветя за детска стая са и някои екзотични видове. Такова растение е гостът от Южна Америка тиландсия. Растението от семейството на бромелиите е много красиво с бледорозовата си украса и зелени листа, наподобяващи пламъка на огъня. То обича светлината, но не и прекалената влага и единственото изискване е температурата в помещението да не пада под 17 градуса.

Много интересно и любопитно за деца е цветето литопси. Африканският гост е като живо камъче и е много интересно за наблюдаване и като декорация в стаята. Освен това е съвсем непретенциозно. Харесва сухата почва и температура не по-ниска от 15 градуса.

Забележителен с вида си е индийският кротон. Оранжево-зелените му листа привличат погледа и го задържат дълго върху цветето, а слънчевият цвят повишава настроението. Това растение обича влагата. Почвата отгоре не бива да изсъхва. Не трябва също да бъде на пряката светлина от слънцето.

Мадагаскарското каланхое ще освежи детското царство с яркия си цвят, а няма да изисква никакви специални грижи. Светлината и умерената топлина са му достатъчни да се чувства добре.

Филодендрон е растението, което ще пусне природата в детската стая с изобилието на зелен цвят, а заедно с това е непретенциозно и скромно. Умерената светлина и топлина са му достатъчни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати