Как да почистим електрическа кана за вода

Има начин да почистите каната за вода

Електрическите кани за вода за сред кухненските уреди, които много съвременни домакини използват. Няма да прозвучи като преувеличение, ако кажем, че те присъстват в почти всяко домакинство. При това както у нас, така и в чужбина.

Електрическите кани за варене на вода са удобни, когато искаме бързо и лесно да приготвим чай, разтворимо кафе, инстантни спагети, инстантни супи, картофено пюре на прах и всякакви други подобни бързи решения за залъгване на глада.

Факт е, че те не са особено полезни, но не това ще коментираме в тази статия, а проблем, с който се сблъскват много от притежателите на електрическа кана за вода.

В хода на нейната употреба, често се случва тя да се замърси. Понякога петната и отлаганията по уреда изглеждат толкова сериозни, че през ума ви веднага минава мисълта да изхвърлите джаджата и да си набавите нова.

Има обаче и друг вариант за действия. Хитри домакини споделят в женските форуми как се справим със зацапаната кана за стопляне на вода. Оказва се, че тази трудност има своето решение. При това съвсем не се налага купувате скъпи почистващи препарати или пък да търкате с часове до умора.

Почистването на електрическата каната за вода може да стане лесно, евтино и бързо. Всичко, от което се нуждаете, е един продукт, който ще намерите във всеки голям супермаркет. Става дума за лимонена киселина. Според домакините именно тя помага да лъснете каната до блясък и отново да се радвате на чистия ѝ вид.

Лимонената киселина почиства мръсната кана за вода

Как точно да действате? Набавете си 2-3 пакетчета с лимонена киселина. Изсипете ги на дъното на електрическата кана. Напълнете уреда с вода и го включете, без да затваряте капака. По този начин водата в съда ще поври повече време.

След 2-3 минути може да затворите капака. Оставете каната с течността, докато напълно изстине. А най-добре няколко часа. След това може да изтъркате дъното с гъба за миене на чинии. Веднага ще забележите ефекта от почистването, а каната ви ще грее като нова.

После остава само да изплакнете много добре каната и да я оставите отворена така. Когато приключите, ще се радвате на чист уред, който освен всичко ще ухае на свежест. Сбогом петна и отлагания от каната за варене на вода!

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати