ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Неподходящи предмети за детска стая

Неподходящи предмети за детска стая

Детска стая

Децата са истинско богатство. Те са най-милото и най-ценното ни нещо в този живот. Грижим се за тях, даряваме им любов и се стараем да не ги лишаваме от нищо. Искаме най-доброто за тях във всяко едно отношение, независимо дали става въпрос за образование, семейна почивка или обзавеждането на детската стая.

Стаята на децата е тяхното малко детско царство, в което спят и прекарват часове в забавни игри. Родителите трябва да правят внимателен подбор на мебелите, аксесоарите и други неща които слагат в детската стая. Има такива, които не са подходящи за стаята на едно дете, поне не и до една определена възраст, тъй като някои от тях могат да бъдат вредни и опасни.

Ето кои са неподходящите предмети за детска стая:

Скъпи предмети

Ако притежавате по-скъпи вещи и ценни декоративни предмети като картини, вази, сувенири и др., мястото им със сигурност не е в детската стая. Поставете ги в други помещения, за да сте по-спокойни както за тях, така и за своето хлапе.

Неподходящи мебели

Огледалата не са подходящи за детска стая

Някои мебели имат остри ръбове и могат да бъдат изключително опасни за вашето дете, затова винаги избирайте обзавеждане със заоблени ръбове. Нека то е изчистено, без огледала или други стъклени елементи по него. Така ще намалите вероятността детето ви да се нарани, ако случайно падне.

Килими и големи плюшени играчки

Килимите и големите плюшени играчки събират много прах и са благоприятна среда за размножаване на микроби. Препоръчително е да замените големия килим с по-малък и да намалите броя на плюшените играчки, където спи детето, като изнесете част от тях в друго помещение.

Агресивни цветове

Една от най-важните стъпки при обзавеждането на детската стая е правилният избор на цветове. Твърде ярките и силни тонове може да напрягат вашето мъниче, затова не са препоръчителни. Вместо това заложете на меки и топли успокояващи нюанси, също и на цветове, близки до природата.

Опасни цветя

Кактусите не стават за детска стая

Ако сте любители на цветята, трябва да знаете, че не е желателно да ги отглеждате в детската стая. Кактусите, например, със своите бодли могат да бъдат доста опасни. Има растения, които са вредни и дори отровни при откъсване. Малките любопитковци понякога късат цветята и си играят с листата им. Затова дръжте растенията в другите помещения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати