Как сами да съчетам етерични масла през всеки сезон

Как сами да съчетам етерични масла през всеки сезон

Някои аромати могат напълно да променят настроението ви. Лавандулата внушава усещане за спокойствие, лимонът повишава продуктивността, цитрусовите плодове помагат да се почувствате по-енергични. Списъкът е безкраен! Използването на етерични масла е само един от начините да се възползвате от емоционални и физически ефекти на ароматерапията.

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които често се използват за ароматерапия. Всяко етерично масло има уникални съставки, които могат да повлияят на различни емоционални и химични реакции в тялото, като по този начин се поддържа здравословен начин на живот.

Ако искате да изпълнете дома си с приятни аромати през цялата година, не спирайте да четете дотук. В тази статия ще ви дадем няколко съвета как да съчетавате различни етерични масла в домашни условия.

Лятна смес: портокал + лимонена трева + евкалипт + мента

Как сами да съчетам етерични масла през всеки сезон

Поканете топлите, целувани от слънцето аромати на лятото във вашия дом с тази сезонна селекция от етерични масла. Миксът от цитрусови нотки, флорални мотиви и зелени билки ще превърне дома ви в истинско лято. Ще ви трябват четири етерични масла, които да комбинирате в дифузер: портокал (3 капки), лимонена трева (3 капки), евкалипт (1 капка) и мента (1 капка).

Есенна смес: бергамот + лимон + елеми + полегнала голтерия

Как сами да съчетам етерични масла през всеки сезон

Есенните аромати са уютни и успокояващи, а правилната комбинация от етерични масла може да накара вашият дом да замирише освежаващо и свежо като съвършена есенна утрин. Комбинирайте етеричното масло от бергамот (4 капки) с лимон (3 капки), елеми (2 капки) и полегнала голтерия (2 капки).

Зимна смес: смирна + сандалово дърво + кипарис + исоп

Как сами да съчетам етерични масла през всеки сезон

По време на празниците предизвиквайте усещането за сплотеност, като комбинирате смирна (6 капки), хавайско сандалово дърво (6 капки), кипарис (4 капки) и исоп (1 капка). Когато тези етерични масла се смесят, се създава приповдигащ и релаксиращ аромат, идеален за празничните събития.

Пролетна смес: лавандула + иланг-иланг + здравец + елеми

Как сами да съчетам етерични масла през всеки сезон

След като сте прекарали вътре цялата зима, е време да пуснете свежите аромати на пролетта в дома си. Нищо не ни напомня за пролетното време повече от аромата на разцъфнали цветя. Комбинирайте лавандула (3 капки) с флоралните аромати на иланг-иланг (3 капки), здравец (2 капки) и елеми (2 капки).

Съвет: Някои етерични масла могат да предизвикат дразнене, когато се прилагат директно върху кожата. Първо ги разредете и ги тествайте върху малък участък от кожата. Други пък могат да бъдат токсични за домашни любимци, така че се консултирайте с ветеринарен лекар, преди да ги използвате в помещения, където се отглеждат кучета или котки.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати