ezine.bg»Статии»За Дома»Домашни Любимци»Памперси за кучета - избор и приложение

Памперси за кучета - избор и приложение

Румяна СалалийскаРумяна Салалийска
Ветеран
38414285
Памперс за куче
Органайзер за препарати с дръжка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Органайзер за препарати с дръжка
8.20 лв.
Виж ››

Възрастните кучета могат да загубят контрол върху някои телесни функции, като уриниране и дефекация. В някои случаи кучето просто забравя наученото.

Кучетата, по-стари от 11 години, могат да страдат от кучешка когнитивна дисфункция (нещо подобно на Алцхаймер при хората). Въпреки че има лечение на това състояние, може да откриете, че все пак ще трябва да използвате памперси за кучета.

Някои собственици смятат, че памперсът за кучета е полезен инструмент за обучение вкъщи. Но нека си признаем, това е по-скоро грижа за мебелите и килимите в къщата ви, отколкото за кучето.

Дори и да изберете този метод, кучето ви трябва да бъде извеждано навън редовно, без памперс, за да се научи къде всъщност трябва да ходи до тоалетна.

Но да се върнем към памперсите за кучета. На пазара вече се предлагат много и различни разновидности на този продукт - за мъжки и женски кучета, за многократна и еднократна употреба. Ето и с какво трябва да сте наясно при избора на кучешки памперси!

Памперси за мъжки кучета

За мъжките кучета някои собственици предпочитат тези с лента за корем, която има подложка под формата на черупка и е с абсорбираща облицовка. Те са добре проектирани и имат индикатор за влажност, който ви позволява да разберете кога е нужно да се смени памперса.

Памперси за мъжки и женски кучета

Други пък предпочитат да използват обикновени бебешки памперси за кучетата си, като изрязват дупка за опашката. Те са подходящи и удобни както за мъжки, така и за женски кучета.

Памперси за многократна употреба

Кучешки памперс

Разбира се има и такива, които можете да използвате многократно, те са добре подплатени и са екологично чисти, но пък от друга страна, ще се налага да ги перете редовно.

Съвет: Винаги слагайте ръкавици, когато сменяте памперса, за да избегнете контакт с кучешка урина или изпражнения.

Използвайте бебешки кърпички, за да почистите кучето си. Кучешките памперси имат дупка за опашката. Но ако опашката на вашето куче е по-къса или много малка, в този случай ще бъде по-добре, ако покриете дупката с лента, за да предотвратите изтичането на урина и кучешки изпражнения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest