ezine.bg»Статии»За Дома»Готвене и Хранене»Любопитни факти за френските макарони

Любопитни факти за френските макарони

Френски макарони

Френски макарони! Ако изобщо не знаете за какво става въпрос, вероятно веднага асоциирате това словосъчетание с известната паста тип макарони, само че приготвена по френска рецепта.

С риск да ви разочароваме обаче, ще кажем, че не става дума за тези макаронени изделия, а за десерти, превърнали се в хит по целия свят. Ето и няколко любопитни факта за френските макарони.

Какво всъщност представляват френските макарони? Те са разноцветни, слепени сладки, наподобяващи меденки. Само че съставът им е малко по-различен.

Изработват се по много фин начин на ръка, като за направата им се ползва белтъци и пудра захар. По това тези сладки приличат и на целувки. Освен това в рецептите за френски макарони се ползват и смлени бадеми - съставка, която ги превръща в полезни сладки.

Както вече казахме, френските макарони са слепени сладки, така че образно казано, те се явяват две черупчици, прикрепени една към друга с вкусен пълнеж. Това може да е сладко, крем или шоколад. Сами се досещате, че при това положение се получават десертчета, които галят небцето и буквално се топят в устата..

Каква е историята на френските макарони? Според някои източници тези сладки са приготвени за пръв път във френски манастир през осми век. Други сведения обаче твърдят, че те са пренесени от италиански кулинари.

Каквато и да е истината за тези сладкиши, има нещо неоспорвано. Френските макарони вече присъстват на витрините на луксозни сладкарници в цял свят.

Те станаха особено популярни заради лъскавите снимки от Инстаграм, на които често можем да ги видим. Толкова са любими на всички, че дори на 20-ти март се празнува Ден на френските макарони.

Френски макарони непременно трябва да си подарите и вие, без да се налага да чакате до следващия им официален празник! А ако още не сте се настроили на сладка вълна, разгледайте нашата галерия, където сме подбрали снимки на тези неустоими десертчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати