ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Да държим ли вкъщи изкуствени цветя

Да държим ли вкъщи изкуствени цветя

Изкуствени цветя за декорация на дома

Ако обмисляте да добавите изкуствени цветя в дома или в офиса си, може да си помислите отново, след като разберете за някои от недостатъците им.

Изкуствените цветя може да изглеждат добре, но те не са живи и това е факт.

Разбира се, от тях няма да падат листа и няма да имат нужда от вода.

И все пак, най-големият недостатък на фалшивите растения е тяхната неспособност да осигуряват същите ползи като истинските цветя.

Вредни ли са изкуствените цветя?

Изкуствените цветя не почистват околната среда

Живите растения работят за пречистването на въздуха, докато изкуствените цветя няма как да подобрят качеството на въздуха.

Почистването на изкуствените цветя създава много повече работа

Няма да ви се налага да поливате или подрязвате, но ще трябва да чистите прах непрекъснато. Освен това няма да имате същата удовлетвореност от почистването на изкуствените цветя както при засаждането, поливането, подрязването и аранжирането на живите растения.

Изкуствените цветя избледняват бързо

Истинските цветя стават по-красиви с течение на времето, изкуствените, от друга страна, много бързо избледняват, особено ако стоят на прозорец или някъде другаде, където има пряка слънчева светлина.

Изкуствените цветя са вредни за околната среда

Изкуствени цветя

Изкуствените цветя са вредни. Те са направени с различни изкуствени материали и химични багрила, те само допринасят за нарастващите проблеми със замърсяването на околната среда.

Когато дойде време да бъдат изхвърлени, те отиват директно в депата за отпадъци, които и без това са вече доста пренаселени.

От друга страна, живите растения се абсорбират обратно в земята и участват в естествения цикъл на живота.

И все пак, не всичко в изкуствените цветя е лошо. В някои случаи изкуствените цветя са напълно подходящи, да речем за малко бюро или като част от украсата на маса в кафене. Смесването на естествени с изкуствени цветя е един чудесен начин да сътворите нещо оригинално.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати