Нуждаят ли се кучетата от зимни дрехи?

Зимни дрехи за кучета

Всички знаем за онези собственици на кучета, които смятат че е много забавно да слагат сладки и модерни дрешки на своите домашни любимци, но има някои случаи, в които това е по-скоро необходимост.

Нуждаят ли се кучетата от дрехи? Ето какво мислят специалистите!

Известният ветеринар д-р Рейчъл Барак казва, че когато температурите паднат рязко, това е дори препоръчително, особено за декоративните кучета, както и за тези, които са с по-къса козина.

Зимата може да се окаже голямо предизвикателство и за възрастните кучета, защото те са много по-податливи на вирусни и бактериални инфекции, освен това са склонни към кучешки артрит. Така че зимните дрехи за кучета не са чак толкова лоша идея.

Д-р Барак е на мнение, че независимо дали кучето ви е младо или по-възрастно, то се нуждае от кучешки зимни дрехи, при това не само заради ниските температури.

Оказва се, че солта, използвана за размразяване на пътищата, може да доведе до увреждане на външния слой на лапите кучето ви. Образуват се дълбоки рани, които се лекуват и зарастват доста трудно.

И все пак, не всички кучета обичат да бъдат обличани. Трябва да се съобразите с желанието на вашия любимец.

Някои кучета имат нужда от зимни дрехи

Ако пък питомецът няма против дрехите, то трябва да сте сигурни, че те не ограничават движенията или дишането на вашето куче!

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати