ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Съвети за безопасност през зимата

Съвети за безопасност през зимата

Румяна СалалийскаРумяна Салалийска
Ветеран
38413551171
Съвети за безопасност през зимата
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Най-студеният сезон от годината носи със себе си сериозни последици за вашето здраве, вашия дом и много други аспекти от живота ви. Ето какви съвети за безопасност през зимата дават експертите!

Дръжте авариен комплект за студено време в колата

Снегът, ледът и лошата видимост, които носи зимата, създават условия за много неприятности и инциденти на пътя. Според последните проучвания 18% от пътнотранспортните произшествия се случват по време на сняг или валежи, 16% от кишава или снежна настилка и 13% от заледяване. Така че, когато трябва да шофирате в лошо зимно време, трябва да сте добре подготвени. Вземете малка раница или чанта и я заредете с фенери, зарядни устройства за автомобил, бутилирана вода и пакетирана храна за път.

Не пийте твърде много алкохол

Съвети за безопасност през зимата

С всички зимни празници е трудно да устоим на тази втора чаша вино или отлежало уиски. Но въпреки топлото усещане, което получаваме от тези напитки, се оказва, че те всъщност понижават основната температура на тялото.

Не носете памучни дрехи

Всички обичаме мекия допир на памука, но той няма никаква изолация от студа и може да абсорбира много вода (до 27 пъти повече от теглото си), а носенето на влажно облекло в студено време може да доведе до хипотермия. Вместо това носете тъкани като вълна или полипропилен.

Дръжте на топло ръцете и краката си

Правилно облечени през зимата, означава защита за крайниците ви. Когато сте на студено, тялото ви дърпа кръв от ръцете и краката ви, за да вдигне общата телесна температура, а това води до намаляване на притока на кръв към вашите крайници. Ето защо, винаги трябва да имате на разположение топли ръкавици, чорапи и ботуши, за да не страдате от студени крайници.

Разтягайте се редовно

Съвети за безопасност през зимата

Дори и да не спортувате, важно е да се разтягате, за да избегнете зимните наранявания. Когато времето е студено, мускулите се свиват и стягат, което ги прави по-податливи на наранявания. Редовното разтягане през зимните месеци може да помогне за предотвратяване на болки в гърба и ишиас.

Внимавайте с уредите за допълнително отопление

Всеки иска топло жилище, когато навън е студено, а понякога това изисква допълнителен източник на топлина за оптимален домашен уют. И така, как да останете на топло и едновременно с това да бъдете в безопасност през зимата? Изключвайте всички електрически уреди, като радиатори и нагреватели, когато излизате навън. Така ще предотвратите риска от прегряване на кабелите и пожар. И най-важното, дръжте ги далеч от лесно запалими неща, като дрехи и някои видове килими.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати