ezine.bg»Статии»За Дома»Какво трябва да знаем за дизайна в спалнята

Какво трябва да знаем за дизайна в спалнята

Какво трябва да знаем за дизайна в спалнята

Спалнята - това е една много специална стая във всяка къща и апартамент. Спалнята е забранена зона за външни лица, това е много интимно пространство. Спалнята трябва да бъде уютна и удобна. Интериорът в тази стая трябва да се различава от останалата част на дома.

Оформлението трябва да придава спокойствие на обитателите, защото спалнята е мястото за релакс. Интериорът трябва да носи положителни емоции, да придава отпускаща атмосфера и комфорт, да отдалечава от ежедневните проблеми. Ето защо дизайнът на спялната е множо важен.

Когато обзавеждате спалнята си, е добре да се събразите с няколко дизайнерски съвети. Първият от тях е свързан с избора на цвят. Той, разбира се, зависи най-вече от индивидуалните предпочитания, но вероятно знаете, че различните цветове са свързани с различни енергия. Така например, червеното възбужда и не е особено подходящ цвят за спалня. Освен, ако нейните обитатели не са двойка, току що минала под венчило и в която страстта гори като олимпийски огън.

Какво трябва да знаем за дизайна в спалнята

Светлите тонове вдъхват спокойствие. Психолозите, например, считат, че най-добрите цветове за спалня са тези в зелени нюанси. Зеленият цвят се свързва с природата, със свежестта. Също така много положителен ефект върху човешкото съзнание оказва и синьото. То се свързва с небе, с лекота, с безкрай.

Специалистите по дизайн препоръчват и жълтото като основен цвят за спалня. Тъй като това е цветът на слънцето, дава мир и топлина. И, разбира се, бяло. Този цвят означава чистота, свежест и спокойствие.

Една спалня не може без мебели. Най-важното при техния избор е чувството за мярка. Притрупана откъм мебели спалня влияе неблагоприятно върху нейните обитатели. Леглото в спалнята с право се нарича Царица на интериора в помещението. На пазара има толкова много разновидности и стилове, че могат да задоволят и най-капризните вкусове.

Най-важното при избора на легло е то все пак да е в съчетание с интериора на повечето стаи в жилището. Това обаче не е закон и днес много дизайнери, когато обзвеждат апартаменти или къщи, избират леглото в спалнята в малко по-различен стил от останалата част от обзавеждането.

За предпочитане е да изберете голямо легло, така че сънят ви да бъде спокоен. Огромното пространство позволява на човек да се отпусне максимално.

Когато обзавеждате спалнята си, не можете да пропуснете и декоративните елементи. Те могат да бъдат картини, фотографии, различни графики, осветление. Картините или снимките трябва да бъдат спокойни и романтични пейзажи, портрети, които по никакъв начин не носят агресия, тъжни асоциации, да не изобразяват насилие или природни бедствия.

Щорите или завесите трябва да изберете в тон с интериора на спалнята. Добро решение са леки материи като шифон и коприна. Да не забравяме и огледало като част от интериора в спалнята. Можете да го поставите където и да е, но не и срещу леглото. Това повеляват правилата на фън шуй.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 11
4 6
3 5
2 10
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати