ezine.bg»Статии»За Дома»Домашни Любимци»Как и колко често да сресваме кучето?

Как и колко често да сресваме кучето?

Как и колко често да сресваме кучето
Спрей моп с гъвкава основа и екстри-17%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Спрей моп с гъвкава основа и екстри
47.00 лв.
39.01 лв.
Виж ››

Не е лесно да се грижите за козината на кучето, но това е задължителна процедура. Ако и вие сте стопанин на куче, тогава със сигурност сте си задавали въпроса как и колко често да сресвате козината на кучето. Всяка порода кучета се нуждае от различни грижи, което се отнася и до хигиената. Все пак те имат различна козина.

Колко често трябва да сресваме кучето?

Сресвайки любимеца ви, вие ще се избавите от излишната мръсотия, пърхот, мъртви клетки, а също така ще се подобри кръвообращението. Дори ако ви се струва, че животното ви е идеално чисто, то въпреки това трябва да сресвате кучето си всеки ден за 10-на минути. Като броят на сресванията зависи и от породата на кучето. Не се тревожете, че то няма да иска да го решете, тъй като все пак за него това си е истински масаж.

Въпреки това е важно да приучите кучето си към тези процедури още с появата в дома ви. Първото сресване на кучето не бива да се превръща в кошмар и да доставя дискомфорт на животното. Трябва да го галите и да сте мили с него, за да свикне лесно и да дава да го решите всеки ден. Кучето ви трябва да получи само положителни емоции, за да е напълно естествен процесът и да не се налага да се борите с него всеки път, когато го решите.

Как да сресваме кучето?

1. Ако е куче с къса козина, тогава няма да имате никакви трудности с вашите задължения. За да се грижите за козината му, можете да използвате специалните ръкавички за тази цел, които да купите от всеки зоомагазин. Необходимо е да ги сресвате поне 3 пъти на седмица или според препоръките на ветеринар.

Някои кучета имат нужда от много сресване

2. В случай че кучето е с дълга козина, тогава ще ви е необходима четка с дълги, тъпи зъби в самия край, с която по-лесно ще можете да махате безболезнено заплетената козина.

3. Ако имате порода, която има гъста и твърда козина, тогава тук няма да се разминете само с редовно сресване всеки ден. В този случай ще се налага да подстригвате кучето си 3-4 пъти годишно.

На пазара днес ще намерите много различни четки. Като цяло тук основното правило е да купувате само такива, които имат зъби със закръглени краища, тоест, за да не дерат кожата на животното и да са максимално нежни, правейки дори лек масаж на кучето.

Дължината вече се избира според дължина на козина съответно. Ако имате куче, тогава е по-добре да се запасите с 2 четки, които да редувате, за да е смесването максимално ефектно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати