Ezine.bg»Статии»За Дома»Домашни Любимци»Защо да осиновите куче означава да спасите здравето си?

Защо да осиновите куче означава да спасите здравето си?

От изграждането на емоционална връзка с вашия четириног приятел до създаването на нов активен начин на живот – има толкова много ползи от отглеждането на куче. Ето защо да осиновите куче означава да спите собственото си здраве.

Ще получите безусловна любов

Има ли нещо по-прекрасно от истинската радост, ентусиазъм и вълнение, които вашето куче демонстрира, щом ви види вкъщи след работа? Толкова е прекрасно да бъдем посрещнати от обичливо същество, когато се завърнем от изморителен ден. Който и собственик на куче да попитате, ще ви каже, че тази безусловна любов в кучешките очи може да изтрие и най-тежкия ден от вашето съзнание. Нищо чудно, че някои хора мисля за кучетата си като за свои деца и толкова много се грижат за тяхното удобство.

Ще се подсилите сърцето си

Отглеждането на куче има много ползи за сърцето в преносен и буквален смисъл. Кучето не само ще ви стопли с любовта си. Всички грижи по него ще ви направят по-активни в движенията, а засилената физическа активност ще ви гарантира добро здраве по-дълго време. Според множество американски изследвания стопаните на кучета по-рядко имат високо кръвно налягане, затлъстяване и проблеми с холестерола.

Ще се радвате на повече социални контакти

Хората, които разхождат кучетата си навън, често трябва да разговарят с други лица поради грижите за любимеца си. Най-малкото им се налага да си бъбрят с други стопани на палета. А това разширява кръга им от познати и ги прави по-добра компания. Изследвания показват, че мъжете с кучета по-лесно и бързо откриват нова половинка. Жените се разтапят при вида на мачо, който се грижи като баща за своето пале.

Ще си осигурите повече редовни упражнения

Дори и да не сте любители на фитнеса и спорта като цяло, отглеждането на куче ще ви принуди да излизате навън поне по 2 пъти на ден и да си правите разходки. Ходенето пеш пък се оказва полезно както за сърцето, така и за цялото ви тяло. То е равносилно на редовни упражнения и помага да се радвате на нормално тегло, както и на по-добра издръжливост.

Още ли се съмнявате в ползите от отглеждане на куче? Разгледайте горната галерия и ще се уверите колко са щастливи стопаните на палета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати