ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Как да подредим стаята на бебето

Как да подредим стаята на бебето

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k190336
Стая за бебето
Презареждаща се електрическа помпа за вода, USB зареждане
Практичен аксесоар за вашия дом:
Презареждаща се електрическа помпа за вода, USB зареждане
40.00 лв.
Виж ››

Когато се интересувате как да подредите стаята на бебето, трябва да обмислите всичко внимателно. Със сигурност ще имате идеи на какви текстури, цветове и мебели да се спрете.

На пазара има най-различни предложения и постоянно излизат нови модни аксесоари в обзавеждането на бебешка стая.

Най-важното обаче е интериорът да е комфортен и безопасен за вашето мъниче.

А пък вие помнете, че когато бебето порасне, ще се наложи да направите ремонт, и да замените много от вещите.

Ето и съвети на какво да обърнете внимание при обзавеждането на стая за бебе.

1. Мебели за бебешка стая

Изборът на подходящи мебели е ключов при обзавеждането на бебешка стая. Кошарка, гардеробче и шкаф за играчки са сред най-важните мебели, които ви трябват. Когато бебето поотрасне, ще са ви нужна столче и масичка. Те ще ви позволяват да храните бебето в стаята му. При избора на подобни предмети може да се спрете на такива, които са многофункционални. Например леглото или масичката позволяват съхранение на предмети. Каквито и мебели да изберете, те трябва да са напълно безопасни за бебето. Затова избягвайте такива с остри ръбове, на които детето би могло да се нарани.

2. Осветителни тела за бебешка стая

Стаята на бебето се нужда от много естествена светлина. Изкуствената светлина обаче може да е вредна за мъничетата. Затова избягвайте интензивни източници на светлина. Желателно е да не се спирате на електрически крушки със студена или флуоресцентна светлина.

3. Килими за бебешка стая

Мебели за бебета

Килимите трябва да са меки, за да са удобни за пълзящото бебе, но същевременно не бива да задържат много прах. Същото се отнася и за завесите.

4. Декоративни предмети

За да е бебешката стая по-пъстра и весела, може да изберете тапет с анимационни герои, чаршафи и калъфки в пъстри принтове. Но не ви препоръчваме да поставяте твърде много декоративни предмети, защото те трупат прах.

Каквото и обзавеждане за бебешка стая да изберете, знайте, че то трябва да е най-вече спрямо вашия бюджет, а също и безопасно за бебето. Важно е в стаята да няма много предмети, а също и така прозорците да се отварят лесно, за да можете по-лесно да освежавате пространството.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest