Какво да не ядем на Свети Валентин

Какво да не консумирате на Свети Валентин

Ако не сте успели да си запазите навреме маса в хубав ресторант или изисканите места не са ви по джоба, то тогава вие най-вероятно се избрали да си направите романтична вечеря за Свети Валентин у дома.

Но преди да инвестирате в стриди и да извадите ножовете за пържоли, знайте нещо: някои от тези храни няма да ви се отразят добре след като приключите с яденето.

Ето един кратък списък с неща, които да не ядете на Свети Валентин:

1. Пържоли

Яденето на говеждо месо в затъмнена, осеяна със свещи стая звучи много романтично в книгите. Но може би е неподходяща храна за Свети Валентин. Червеното месо е известно с това, че е трудноусвоимо от организма и стомахът ви може да започне да издава странни, клокочещи звуци. Освен това е възможно да ви се наложи да ходите до тоалетната по-често от обикновено, което може да развали плановите ви за романтичен десерт.

2. Стриди

Стриди

Има някакви научни доказателства в подкрепа на факта, че стридите са натурален афродизиак, но тези доказателства не са чак толкова много (цялата дандания започва от факта, че истинския Казанова е гостил дамите, които е ухажвал, със стриди). Тревожно е обаче, че суровите стриди са една от водещите причини за хранителни натравяния и заболявания.

3. Ягоди, покрити с шоколад

Плодовете могат да раздразнят чувствителния стомах, причинявайки спазми, подуване и газове. Добавете към това и шоколад, който може да ви докара лека летаргия, и ето ви рецепта за бедствие.

4. Всичко с чесън

Чесън

Никакво количество дъвка не може да премахне вонята на чесън, но поне влюбеният човек обикновено може да игнорира анти-вампирския дъх. По-големият проблем е, че чесънът, и всички други членове на семейството на алиума, включително нормалния и дивия лук, могат до голяма степен да разстроят корема ви.

5. Бадеми

Тази ядка е богат източник на триптофан, съставка, която води до сънливост. Ако искате да заспите преди нощта наистина да започне, насладете се на една купичка от тези ядки. В противен случай стойте настрана от тях.

6. Кашкавал

Ястия с кашкавал

Всички хубави дни може да завършват с кашкавал, но не и всички хубави срещи. Кашкавалът може да обърка хормоните и да намали либидото както при мъжете, така и при жените. Но ако кашкавалът ви носи повече удоволствие от всичко друго, тогава задължително му се отдайте, палавници такива!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати