Идеи за романтична украса на дома за Свети Валентин

Украса за Свети Валентин
Снимка: pixabay.com

По същия начин, по който украсяваме домовете си за Коледа или пък за Великден, не трябва да забравяме и другите поводи, които ни поднася годината. А какво наближава най-скоро? Деня на влюбените, разбира се! Ето защо тук ще ви предложим 5 идеи за романтична украса на дома за Свети Валентин.

1. Свещи

Какво би била една романтична вечеря без свещи на масата? А ако забравите да ги сложите точно за повод като Свети Валентин, ще е непростима грешка от Ваша страна. Когато подреждате празничната маса за вечеря обаче е важно да се съобразите и с височината на свещите, които избирате. Ако смятате да използвате чаени свещи, то имайте предвид, че рискът някой от вас да се опари на пламъка им докато се пресяга за нещо никак не е малък. Прекалено високите свещи пък ще ви пречат да се гледате в очите, докато се опитвате да проведете какъвто и да е разговор. Най-добре избирайте средни по височина свещи, които да са поставени в по-дълбок свещник. Хем ще можете да се гледате очи в очи, хем ще си спестите риска от изгаряне.

2. Бонбони

Шоколадови бонбони за Свети Валентин

Когато говорим за романтика, любов и страст, не можем да не споменем и шоколадовите бонбони. Ако са под формата на сърце, бързо се превръщат в подходяща украса за Свети Валентин.

3. Аромати

Ако разполагате с електрическа ароматна лампа - добре. Ако не, се снабдете с онези керамични лампи, за които трябва да имате свещи и ароматни етерични масла. Най-добрите аромати за подобна романтична вечеря, които освен всичко друго усилват и повишават либидото, са тези на масло от жасмин, грейпфрут, ягода и магнолия.

4. Цветя

Цветя за Деня на влюбените

Рязаният цвят добавя свежест на всеки дом. Предвид повода е най-добре да заложите на червените рози. Можете да ги поставите във високи вази или просто да разпръснете малко розови листенца върху празничната трапеза.

5. Снимки

В ерата на смартфоните и модерните фотоапарати често забравяме да изкараме своите снимки на хартиен носител. Е, може би сега е дошъл моментът. Изберете някои от най-сполучливите ви съвместни снимки и ги покажете на бял свят. Поставете ги в красиви рамки и украсете с тях дома си. За по-голяма доза романтика на Свети Валентин, може дори да изкарате някои от тях в черно-бял цвят. Все пак това е класика!

6. Всичко в червено

Романтична украса

Да, наблегнете на червения цвят - червена покривка с искрящо бели, но луксозни салфетки или бяла покривка със салфетки с мотиви като за повода - червени рози, червени сърца и т.н. Към всичко това не забравяйте и самите рози, за които споменахме в точка 4. Червените рози вървят ръка за ръка със Свети Валентин!

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати