По колко пъти да носим дрехите, преди да ги изперем?

пране на различни дрехи

Колко пъти сте се питали дали да продължите да носите дадена дреха, или да я пратите в пералнята? Малцина са наистина наясно с отговора на този въпрос. Някои дрехи се перат по-често, тъй като бързо абсорбират миризми, телесни течности и се цапат. Понякога принадлежностите ни са много по-мръсни, отколкото подозираме.

Ето по колко пъти да носите различните дрехи, преди да ги изперете!

Бельо

Повечето биха се съгласили, че бельото трябва да се пере след всяко носене. Това е просто правило, когато става дума за хигиена.

Дънки

Вероятно сте се чудили колко често трябва да носите дънките си, преди да ги изперете. Минаването на дънките през пералнята твърде често може да доведе до съсипването им. Така че оптималният брой на носенето е от 5 до 6 пъти.

Тениски

Отнасяйте се с тениските си като с бельо, защото те са в близък контакт с кожата ви и абсорбират най-голямата част от потта. Изпирайте ги всеки път след носенето им.

съвети за пране на дрехите

Рокли

Не е необходимо да перете роклите си след всяко носене, два пъти е идеално. Изпирането им след само един път може да съсипе тъканта и цвета. Но ако носете рокля в горещ летен ден, по-добре е да я изперете само след едно използване, тъй като би попила много пот.

Сутиени

Въпреки че спада към бельото, не е нужно да перете сутиена след всяка употреба. Около 3-4 носения преди пране са добра идея. Разбира се, ако сте много потни, докато носите сутиен, се налага да го изперете още след първия път.

Чорапи

Чорапите се превръщат в среда за развъждане на бактерии. Те събират много мръсотия и е престъпление да прекарате повече от ден с един и същи чифт. Задължително перете чорапите си след една употреба. Ако краката ви миришат неприятно и се потят, дори е желателно на ден да сменяте по два чифта чорапи.

Блузи

Ако блузата се носи над тениска, може да се пере след 2 носения. Разбира се, това важи за моментите, в които тя не мирише на пот.

Спортно облекло

Перете своите спортни екипи след всяко носене, тъй като това облекло бързо попива пот и мръсотия.

Посочените правила за пране на дрехи са ориентировъчни. Когато дрехите ви са носени само за 1-2 часа, не миришат лошо и са чисти, винаги може да им подарите още едно носене преди да ги изперете.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати