Най-подходящите цветове за всяка стая у дома

Най-подходящите цветове за всяка стая у дома

Често използвани цветове за детска стая са розовото, бледо жълтото, зеленото и синьото. Кухнята пък често бива оцветявана в нюанси на оранжевото, червеното, жълтото и бялото. А за хола са най-популярни топли цветове в кафявата и оранжевата гама.

Всеки цвят има различно значение и бива свързан с различни неща. Те влияят на нашите емоции и чувства. За това ако боядисате стените си в неудачен цвят, той може да окаже неблагоприятно действие на атмосферата във вашата стая. Ето това са най-подходящите цветове за всяка стая у дома.

Цветове за коридор

За тази малка част от нашия дом са подходящи цветове в по-ненатрапчиви нюанси, които не се набиват на очи. Тъй като това е първата стая, която виждаме с влизането в дома си, тя не трябва да ни въздейства прекалено силно. Ако нейните стени са ярки и пъстри, то другите стаи ще се загубят.

Най-подходящите цветове за коридора са кафяво, бяло, бледо оранжево, бежово, бледо виолетово. Тъй като коридорът обикновено е преходен, е най-добре да го боядисате в същия цвят като дневната ви. Ако нямате дневна, то може да изберете друга стая от вашия дом, която считате за главна.

Цветове за дневна

Подходящи цветове за дневната

Това е стаята, в която се събирате около телевизора и отдъхвате след тежкия ден. Там пиете кафе в свободния си ден и през уикенда. Там четете новините от фейсбук на таблета си, когато най-сетне нямате други задължения.

Там си почивате и се чувствате обгърнати в уют. Цветовете са кафяво, бежово, телесен цвят, карамелено и тъмнозелено. Сивото също е подходящо за придаване на по-изискан вид.

Цветове за кухня

Може да се изненадате, но един от най-подходящите цветове за кухнята е червеният. Той се използва от много известни марки за храни, защото стимулира апетита. Въпреки това за много хора той е твърде крещящ за стената и затова е по-добре да се използва за акцентите.

За стените на кухнята са подходящи бялото, сивото и сребристото с червените акценти, а за по-традиционен вид се препоръчват цветовете на храните – зелено, оранжево, жълто, кафяво.

Цветове за спалня

В какъв цвят да боядисаме спалнята

Тук е важно да се използват цветове, които действат успокояващо. Синият цвят е подходящ за спалня, тъй като излъчва спокойствие и сигурност. Но за наистина приспиващо и релаксиращо действие изберете зеления цвят. Той е не само успокояващ, но също така балансиращ и възстановяващ.

Цветове за детска стая

За детската стая заложете на нежните, пастелни тонове. Почти всички цветове са подходящи за тази стая, тъй като в най-светлия си нюанс те са символ на нежност и невинност. А за пораснали деца са подходящи свежи нюанси като дълбоко розово, жълто, синьо и зелено.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати