Съвети и трикове за премахване на петна по дрехите

Как да премахнем петната от дрехите

Независимо дали сме открили по дрехите си мазни детски пръстчета или сме бутнали чашата си с червено вино по време на романтична вечеря, е факт, че петната са навсякъде около нас.

Може да не ни се случва да се сблъскваме с почистването им ежедневно, но е добре да знаем как да се справим с тях с няколко трика за премахване на петна по дрехите.

1. Петна от мазнина

Ако веднага видите, че сте капнали нещо мазно върху дрехите си, то поръсете петното със сол. В случая на споменатите детски пръстчета обаче има вероятност те да са престояли дори и няколко часа върху дрехите ви, преди да сте им обърнали внимание.

Солта няма да ви свърши работа. По-добре пробвайте да накиснете дрехите в разтвор от вода и сода за хляб.

2. Петна от червено вино

Може да ви се струва странно, но много често червеното вино се чисти с бяло вино. Ако не разполагате с такова, то тогава пробвайте с мляко. Подходящи са както киселото, така и прясното мляко.

3. Петна от восък

Подобно на червеното вино, те вероятно отново са получени вследствие на развихрилите се страсти по време на романтичната вечеря. Не се кахърете толкова.

Важно е да разполагате с попивателна хартия, която да поставите от двете страни на плата и после да го минете с ютия. Едва тогава го хвърлете в пералнята.

Съвети и трикове за премахване на петна по дрехите

4. Петна от кръв

Никога не използвайте топла или гореща вода, когато искате да премахнете петно от кръв. Петното се премахва само след като бъде поставено под струя студена вода и леко се разтърка с ръце.

Ако е засъхнало, можете да използвате и малко вода, в която сте добавили водка или джин.

5. Петна от ръжда

Изцедете малко лимонов сок, натрийте с него петната, оставете ги така около 15 мин. и после ги изплакнете със студена вода. При необходимост повторете. Този метод е ефикасен и при петна, оставени от горчица.

6. Петна от кафе

Да разлеете кафе върху дрехите си точно когато се готвите да тръгнете за работа, е добре позната ситуация за мнозина.

Съвет за премахване на петното от дрехата е да го измиете веднага със студена вода, а ако следите му още личат, то използвайте глицеринов препарат.

Така дрехата ви гарантирано ще се изпере, а ние се надяваме само кафето, което сте разсипали върху нея да не е било чувствително горещо.

Ако държите да облечете отново същото облекло, ще се наложи да изсушите дрехата бързо.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати