Домашни средства за дезинфекция на дома

Домашни средства за дезинфекция на дома

За дезинфекция на дома могат да се използват домашни средства като:

- оцетна киселина;

- амоняк;

- наситен разтвор на натриев хлорид;

- ленено масло.

Последният е естествен антисептик. При обработка на дървени и лакирани части, той се абсорбира в материала и ще осигури дългосрочна дезинфекция на дома. В същото време придава на повърхността естетичен вид.

Оцетната киселина обикновено се комбинира със сол, за да се увеличи ефектът на почистване. Също така такъв продукт се добавя при почистване на повърхности с ленено масло.

Чистене

Течният амоняк се използва най-често в кухнята, когато е необходимо да се отървете от стари и изгорени мазнини във фурната. Също така, използвайки разтвор на амоняк, можете да се отървете от миризма на цигарите.

Не препоръчвам използването на етанол за дезинфекция. В крайна сметка това може да повлияе неблагоприятно на външния вид на много видове материали. Освен това е недопустимо комбинирането на алкохол с дезинфектанти на основата на хлор и почистващи препарати.

Дезинфекцията на апартамента с домашни средства като цяло се извършва подобно на общо почистване, но в много по-голям мащаб. Трябва да започнете от задните стаи, като завършите с почистване на баня и почистване на кухнята. От избраната стая трябва да извадите всички неща, които могат да се търкат или измиват. Завеси, покривала, покривки се изпират добре, можете няколко пъти, ако това не повреди материала.

Меките играчки или плътните покривки и килимите се почистват със сапунен разтвор. Чистите предмети се дезинфекцират. За да направите това, дезинфекционният разтвор се прилага с помощта на спрей.

Чистене на килим

Подът, стените и таванът на стаята се почистват от замърсявания и също се напръскват с дезинфектант. Тежките мебели трябва да бъдат преместени и внимателно почистени местата, където са били, и стените зад тях. Мебелите също се почистват и обработват.

Във всеки случай, за пълна дезинфекция на помещението, трябва да се извърши ултравиолетово третиране с помощта на кварцови гермицидни лампи. Достатъчно е да затворите стаята с включена лампа за 4 часа. Необходимо е да поставите лампата на мястото, от което ще дойде максималното разпределение на лъчите.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати