Не почиствайте тези неща с прахосмукачката

Чистене с прахосмукачка

Почистването с прахосмукачка може да звучи страхотно и удобно решение, но някои неща просто не бива да се измъкват прахосмукачка. Вместо това трябва да направите с метла и лопатка.

Ето какво не трябва да почиствате с прахосмукачка, защото може да си докарате проблеми.

Кафе

Може би всички любители на кафе знаят, че почистването на изсипано смляно кафе е истинско наказание.

В никакъв случай не включвайте прахосмукачката - то запушва порите на филтъра, разваля мотора и допринася за появата на мухъл в уреда.

Изсъхнали цветя

Изсъхналите цветя и мъртвите листа, паднали от стайните растения, могат лесно да запушат прахосмукачката ви, така че е най-добре да ги вземете на ръка.

След ремонт на дома

Какво да не чистим с прахосмукачка

Ремонтът в дома е неприятен и мръсен процес, но не мислете, че прахосмукачката може да улесни.

Подобно на пепелта от камина, строителният прах се състои от най-малките частици, които могат да убият мотор или да паднат обратно във въздуха.

Не почиствайте с прахосмукачка, а се въоръжете с лопата и метла за собствена безопасност и издръжливост на прахосмукачката.

Дребни предмети

Преди почистването на пода се уверете, че върху него няма малки детски играчки или монети - под въздействието на сцеплението играчките могат да се счупят на парчета, а монетите могат да нарязват торбата с прах и да повредят двигателя.

Течности

Почистването на течността е опасно - може да се шокирате, прахосмукачката може да се счупи дори завинаги. Съберете течността с парцал, моп, хартиени кърпи.

Външни замърсители

Не почиствайте тези неща с прахосмукачката

Когато носим мръсотия и внесем пръст от улицата с подметките на обувките си, първото нещо, което ни идва на ум, е да пуснем прахосмукачката.

Но това е лоша идея - красивият килим може да бъде разрушен, като пусне частици мръсотия още по-дълбоко в материала, а влажната почва може да повреди двигателя.

Козметични продукти

Сенки за очи, бронзатор, фон дьо тен, руж и дори парченца червило - нищо от това не може да се почисти с прахосмукачка. Те могат да се стопят вътре в прахосмукачката и да причинят сериозни щети.

Парчета стъкло

Всички знаем, че почистването на счупено стъкло изисква внимание и грижи, но не се доверявайте на тази работа с прахосмукачка, тъй като стъклото може да повреди вътрешността на уреда.

Тогава изобщо не можете да почистите нищо. Съберете големи парчета с ръцете си (можете да носите дебели гумени ръкавици, ако се страхувате да се режете сами) или с четка, след което почистете всичко внимателно.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати