Как да дезинфекцираме ефективно дома си всеки ден

Как да дезинфекцираме ефективно дома си всеки ден

Какви са начините да защитите вашия дом от разпространението на вируси и бактерии?

Ежедневното мокро почистване на всички хоризонтални повърхности не само елиминира патогенните бактерии, но прави въздуха в апартамента по-подходящ за дишане.

От магазин трябва да се закупят продуктите, които имат вредно въздействие върху вируси, бактерии и гъбички. Такъв може да бъде всеки със състав на базата на монохлорамин или белина. Изборът е огромен и всеки може да намери подходящ дезинфектант за своето жилище.

Настъпи сезонът на настинките и грипа и е почти неизбежно някой от семейството ви да не се разболее. Но дори и след като всички вече са се възстановили, работата ви не е завършена.

Правилното почистване на дома е от съществено значение, за да се предотврати пренасянето на микроби на други членове на семейството.

Помолихме експерти от водещи почистващи компании да ни кажат кои повърхности и предмети от бита са най-важни за дезинфекция след заболяване. И как точно трябва да се почистват.

Ежедневно почистване на дома

Почистването на цялата къща може да не е необходимо. Съсредоточете се върху банята и кухнята, както и върху всички общи повърхности в спалнята. Почиствайте всяко място, където болният член на семейството е прекарал повече време.

Твърдите повърхности като дистанционното управление на телевизора и дръжките на вратите могат да се превърнат в леговища за микробите.

Въпреки че тези зони трябва да се почистват редовно през цялата година, особено важно е това да се прави, когато някой се разболее в дома ви.

Всъщност вирусът може да живее на тези повърхности до 48 часа. Дезинфекцията на повърхности и предмети като плотове, дистанционни устройства и дръжки на врати трябва да бъде част от ежедневието през грипния сезон, за да се предотврати разпространението на болестта.

Болните хора по правило прекарват много време в леглото, така че е много важно да дезинфекцирате чаршафите, калъфките за възглавници и другите постелки след преминаване на болестта.

По мобилните телефони и таблети също може да има бактерии, така че не забравяйте да почистите всички електронни устройства, с които човекът е работил по време на болестта си. Честото измиване на ръцете със сапун и топла вода е друг ефективен начин за спиране на разпространението на микроби.

Ефективна дезинфектация

Твърдите повърхности, които често се докосват от други членове на семейството, трябва да се чистят постоянно. Започнете да дезинфекцирате тези повърхности, веднага щом разберете, че член на семейството или съквартирант има грип.

Хубаво е да изчакате, докато симптомите на грипа отшумят, за да дезинфекцирате чаршафите и одеялата си. Или просто го направете отново, след като болестта отмине.

Изборът на подходящ продукт за почистване за дома е от ключово значение за ефективно премахване на микробите. Предотвратяването на разпространението на грипа и другите вируси е сериозен въпрос.

Набавете си правилните дезинфектанти, за които е указано, че имат антибактериално действие. Ползвайте ги, за да избършете всички повърхности на тоалетната, дръжките на вратите, мивките и крановете.

За дезинфекция на дрехи и спално бельо, след като член на семейството е бил болен, предлагаме да ги третирате с дезинфектант за дрехи, който убива бактериите - това не са обикновените перилни препарати, които могат да оставят след себе си множество живи микроорганизми.

Борбата с болестта под собствения покрив никога не е забавна, но тези съвети за дезинфекциране на дома ще ви помогнат да спрете по-нататъшното разпространение на грипа или вируса.

С правилната дезинфекция можете да върнете не само чистотата, но и здравето в дома си.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати