Кои са най-евтините дълготрайни храни: Ето с какво да заредим килера!

Кои евтини храни издържат повече?

Заради епидемията от коронавирус и карантината много от нас се втурнаха да пазаруват в големи количества. Освен с тоалетна хартия потребителите пълнят кошниците си и с големи количества храна.

Дали обаче не даваме парите си на вятъра, когато закупуваме толкова много хранителни продукти? Какво би станало с тях, ако не ги изядем до няколко седмици и месеци?

Със сигурност много от закупените храни биха се развалили.

Това обаче не би се случило, ако пазаруваме разумно. Има определени храни с дълъг срок на годност и можете да ги намерите на достъпни цени. Ако заредите с тях килера си, няма да сбъркате. Дори и да не ги употребите в следващите месеци, все ще имате шанса да ги сготвите, защото това са дълготрайни храни. А и се съхраняват лесно.

Нека видим кои са най-евтините и дълготрайни храни, с които може да се запазите, без да вредите на бюджета си.

Всички видове паста е сред първите находки в този списък. Ако пазарувате от български производители на макаронени изделия, можете да попаднете на наистина много изгодни предложения. Веднъж закупили пакетите с паста пък, може да ги ползвате в следващите 24 месеца, че дори и след това. А както знаем, дори обикновените макарони с олио и червен пипер са невероятна вкусотия по време на криза.

Лещата също е евтина храна, която трае дълго. Така че никога не ви е излишно да имате поне 1 допълнителен пакет с леща. След това винаги можете да приготвите от нея освен класическата яхния от леща или постна лещена супа, кюфтенца от леща. Салата от леща с печени чушки също си е голяма вкусотия.

Груханата пшеница също е дълготрайна храна, която е полезна и евтина. При нея хубавото е, че дори може да я накиснете за една нощ и да я консумирате без допълнителна термична обработка. Ето още една идея в случай, че не разполагате с електричество например.

Разбира се, тя би била много по-вкусна, ако имате възможност да я подсладите с мед, който впрочем също е сред най-дълготрайните храни. Много изследвания показват, че този пчелен издържа много дълги години, ако се съхранява правилно. Според някои учени той всъщност е с безкраен срок на годност.

Какви други евтини и дълготрайни храни да си набавите за дома, можете да видите в горната галерия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати