За да не ви мамят на пазара: Съвети за изгодни покупки

1 от 5 Снимки

1. Винаги поглеждайте стоката в момента на получаване


Това е първото и най-важно правило при посещение на такъв вид обекти. Продавачите на пазара винаги нареждат най-качествената стока в предната част на сергията. Когато избират стока за продан обаче, често пъти взимат от друго място и така се оказвате с развалени домати или гнил лук. За да не ви се случва това, винаги оглеждайте продуктите, щом ви бъдат подадени. Ако забележите нещо нередно, винаги можете да реагирате веднага. Но после, у дома, вече ще е късно.

Ако сте любители на вкусната, истинска и евтина храна, то вероятно предпочитате да си набавяте продукти от близките пазари. Безспорно има много ползи от пазаруването по такива места.

Разнообразието от стоки е по-голямо, продуктите са пресни, цената е значително по-ниска. А И винаги можем да опитаме да се пазарим, ако не ги достига конкретна сума.

Въпреки това покупките от пазара крият своите рискове. Ако не сте наясно как се случва търговията там, има риск да ви измамят.

Най-честите проблеми, с които се сблъскват новобранците на пазара за плодове и зеленчуци, е да платят за определено количество храна, но да си тръгнат с по-малко от уговореното. Или пък да видят у дома, че торбичката им е пълна с гнили и дефектни продукти, които не биха могли да бъдат употребени и трябва да се хвърлят.

За да не си хвърляте и вие парите на вятъра, вижте няколко съвета за изходни покупки на пазара. Надяваме се да сме ви полезни с тях и да ви предпазим от потенциални измами при пазаруване.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати