Подходящи цветове за кухня

Подходящи цветове за кухня

Всеки иска да се чувства уютно и спокойно в дома си като именно затова е много важно да обърнете достатъчно внимание на цветовата гама на интериора. И по-точно ще обърнем внимание на подходящите цветове за кухня.

С помощта на правилно или грешно побраните оттенъци можете да разширите визуално мястото или да го намалите, да акцентирате върху даден стил, да скриете определени проблемни места или пък да създадете интересни цветни акценти. Всичко тук в голяма степен зависи от вашата фантазия и доколко сте смели в експериментите.

Погледнато от дизайнерска гледна точка, няма нито един цвят, който не бихте могли да използвате в интериора. Важното в случая е хармонично да съчетаете основния оттенък, на който сте заложили, така че да се съчетава с другите цветни петна в интериора ви.

Какви цветове да изберете за вашата кухня?

Модерна бяла кухня

Специалистите съветват при оформлението на кухнята да заложите на светлите и топли оттенъци, които действат успокояващо. В никакъв случай не избирайте крещящите нюанси да са основни.

Бяла кухня

Това е вечната класика, която може много интересно да се комбинира с няколко ярки петна във вашата кухня. Прекрасно съчетание е с нежно жълтото, с което да разнообразите интериора.

Червена кухня

Този ярък цвят винаги привлича вниманието. Асоциира се с огъня, страстта, любовта и хазарта. Но освен това, този оттенък повишава апетита и настроението. Хората, които водят активен начин на живот, най-често залагат на червеното като цвят за кухнята.

Внимавайте обаче да не прекалите, затова е важно да използвате този оттенък само като допълнителен, но не и като основен. Други подходящи съчетания са със сивото, жълтото, бежовото, светлосиньото и нежно зеленото.

Оранжева кухня

Оранжевото е подходящ цвят за кухня

Това е много позитивен и жизнерадостен цвят, който безспорно приповдига жизнения тонус и подобрява апетита. Той способства и за доброто настроение, активността и творческата нагласа. Ярките оранжеви нюанси са прекрасен избор за просторни помещения или ако сте заложили на стила модерн, хай-тек или минималистичен стил.

Жълта кухня

Това е цветът на оптимизма. Асоциира се с слънчевата светлина и създава много ведра атмосфера. Именно затова е идеален цвят за кухнята, в която има недостиг на дневна светлина или където помещението е северно.

Имайте предвид обаче, че този цвят може да се използва като акцент, но не и като основен.

Прекрасно се съчетава с топлите оттенъци на червеното, кафявото и сивото. Може да се комбинира и с неутрално черното или бялото, тъй като това придава топлина и жизнерадост на интериора.

Бежова кухня

Бежова кухня

Неутралните оттенъци действат успокояващо и умиротворяващо. С помощта на този цвят може да се разшири визуално пространството и да добави повече светлина.

Кухнята в тази цветова гама ще изглежда стилно и интересно. Интересен вариант е и комбинации с червеното - това съчетание действа умиротворяващо и уютно. Ако пък обичате смелите комбинации, тогава можете да заложите на съчетанието на бежово с нежно розови акценти.

Светлосиня кухня

Сините оттенъци също способстват за визуалното увеличаване на пространството и създават усещане на прохлада. Те влияят положително и върху психологическото състояние на човека.

Този цвят успокоява, отпуска и намалява апетита. И тъй като този нюанс е студен, е по-добре да се съчетава с топлите оттенъци като например бежово, жълто, оранжево, червено или кафяво. Подобни комбинации създават комфортна и уютна атмосфера.

Желателно е интериорът да носи спокойна и уютна вълна, а не да ви напряга излишно. При избора на цветова палитра е важно да имате предвид не само дизайнерски съвети, но и съветите на психолозите.

Все пак храненето е достатъчно важен момент, особено ако сте истински ценител на вкусните гозби. Затова в помещението, където приготвяте и консумирате храната си, емоционалният фон е от голямо значение.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати