Как да си направим домашен омекотител за дрехите

Домашен омекотител за дрехи

Всяка домакиня знае, че ако се грижи за дрехите, те ще издържат дълго време. Грижата за текстила включва пране на дрехите, сушене, гладене. При пране се препоръчва да се добавят омекотители за дрехи, благодарение на които дрехите стават меки, приятни на допир, запазват цвета си и издържат по-дълго.

За съжаление, почти всички видове омекотители, които ще намерите по рафтовете на нашите търговски магазини, включват химия. Такива съставки могат да предизвикат алергична реакция. Не се разстройвайте много, винаги трябва да търсите изход от ситуацията. И има решение - домашен био омекотител за дрехи.

Затова, ако ви е свършила тубата с омекотител, знайте, че всеки може да го направите сами вкъщи - безопасен и евтин домашен омекотител за дрехи.

Омекотител за дрехи с оцет

Най-лесният и вероятно най-евтиният начин: използване на оцет. Оцетът е ефективен, нетоксичен и антимикробен. Освен това помага и за премахване на остатъците от сапун. Просто добавете този продукт, докато изплаквате и ще намалите способността на тъканта да акумулира статично електричество. Изсипете в отделението за изплакване, само 50 ml (четвърт чаша) трапезен оцет.

Да перем с домашен омекотител за дрехи

Омекотител за дрехи със сода за хляб

Вторият метод изисква оцет и сода за хляб и няколко капки етерично масло. Просто смесете оцет и сода в съотношение 6:1 (шест части оцет, една сода). Нека това стане изключително внимателно, като след това и добавите капка или две от любимото ви етерично масло. Содата е не само естествен омекотител, но и отлично изпира бельото. По време на цикъла на изплакване използвайте само половин чаша. Задължително разклатете преди употреба.

Омекотител за дрехи с балсам за коса

Пране с био омекотител

Съставките на третия вариант за домашен омекотител за дрехи са следните: шест части вода, три части обикновен ябълков оцет, две части балсам за коса.

Разбъркайте всичко старателно, след това затворете съда с капак и разклатете добре, за да смесите всичко вътре.

Дозировка: Изсипете 0, 5 ч.ч. от омекотителя за тъкани в началото на цикъла на изплакване.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати