Как да си направим домашен спрей против градински вредители

Домашен спрей против градински вредители

Пролетта вече дойде и е време да се погрижим за градината и да защитим растенията от всички видове градински вредители като буболечки, насекоми и листни въшки.

Разбира се, на пазара се предлага богат асортимент от препарати, но защо да не спестим пари, като си направим домашен спрей против градински вредители.

Необходими продукти: люти чушки - 7 броя, чесън - 1 глава, вода - 3 л, течен сапун - 3 с.л.

Начин на приготвяне: Нарежете лютите чушки на малки парчета и ги сложете в кофа. Почистете чесъна, нарежете го на малки парчета и го добавете към чушките. Залейте нарязаните продукти с вода и оставете да престои 24 часа.

След като престои, прецедете през цедка и изсипете течността в градинска пръскачка и накрая добавете течния сапун, той ще помогне на спрея да се задържи по-дълго.

Ефективен ли е този спрей за градински вредители?

Спрей с чушки против вредители

Както може би знаете, лютите чушки съдържат вещество наречено капсацин, което е изключителни отблъскаващо за градинските вредители, а добавянето на чесън засилва още повече свойствата на този спрей.

Според последните проучвания е доказано, че веществата в чесъна помагат за отблъскването на листни въшки, мравки, бръмбари и гъсеници.

Колко често трябва да пръскате с домашния спрей против градински вредители?

Пръскайте растенията, когато е нужно, например след дъжд, роса или ако живеете в район с висока влажност.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати