Как да използвате етеричните масла в кухнята

Как да използвате етеричните масла в кухнята

Оказва се, че вълшебните свойства на етеричните масла не се ограничават само до козметиката, те могат да бъдат незаменим помощник и във вашата кухня. Вижте как може да се възползвате от тях!

1. За почистване на кухненския под

Подовете в кухнята се замърсяват много бързо. В зависимост от подовата повърхност на вашата кухня, може да използвате една проста и лесна комбинация от сода за хляб и подходящо етерично масло.

Може да добавите тази комбинация към препарата за под, който използвате. Важно е да не използвате етерични масла в кухнята върху дървен под!

2. За да се отървете от лошите миризми в кухнята

Приложение на етеричните масла в кухнята

В кухнята винаги се носят различни миризми от печене, пържене и торбата за боклук. Може да се отървете от неприятната миризма в кухнята като използвате комбинация от етерични масла в ароматерапевтичен дифузер. Най-добрата комбинация от масла за освежаване на въздуха е: карамфил, евкалиптово масло и масло от лавандула.

3. За почистване на кухнята

Кухнята е помещение, което се използва непрекъснато, така че не изненадващо че тук се събира най-големия поток от микроби и бактерии. Както знаете, много етерични масла имат антибактериални свойства и най-вече етеричното масло от черен пипер.

Може да използвате етеричните масла в кухнята за нейното почистване. Ето рецепта с етерични масла за почистване на кухненски повърхности.

Необходими съставки:

бял оцет - 1 к.ч.

етерично масло от черен пипер - 5 капки

етерично масло от лимон - 5 капки

етерично масло от карамфил - 5 капки

Смесете добре съставките и ги изсипете в стъклена бутилка със спрей.

Начин на употреба:

Напръскайте кухненските повърхности и забършете с влажна хавлиена кърпа.

Забележка: Не забравяйте, че маслата от черен пипер и карамфил могат да причинят дразнене на кожата, затова винаги използвайте ръкавици!

4. За създаване на домашна атмосфера

Етерични масла в кухнята

Всички знаем, че маслата се използват за предизвикване на определено настроение. Ето защо може да използвате някои етерични масла в кухнята точно с тази цел.

Тези, които създават уютна домашна атмосфера, са: ванилия, канела, индийско орехче и масло от кафе на зърна. Всички тези масла може да добавите в ароматерапевтичния дифузер като 10 минути преди това проветрете кухненското помещение.

5. За лечение на изгаряния в кухнята

Изгарянията са много често срещано произшествие във всяка кухня. Добрата новина е, че те могат да бъдат третирани с етерични масла.

Етеричното масло от лавандула е добре винаги да ви бъде под ръка за първа помощ в кухнята.

Можете да го комбинирате с лосион за ръце и няколко капки масло от чаено дърво. Нанесете малко количество върху изгарянето и увийте с мека кърпа, докато попие добре.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати