ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Как да изгоним паяците от дома си?

Как да изгоним паяците от дома си?

Как да гоним паяците от дома

Паяците са нещо, което повечето от нас не искат да виждат в дома си. Дори и да знаем, че няма да ни навредят или да причинят сериозна поразия в нашия дом, ние все пак не искаме те да са наоколо.

Как да държим паяците далеч от дома?

Повечето мощни спрейове против паяци съдържат много химикали, които носят вреда не само на хората, но и на околната среда. За щастие има много природни средства за борбата с паяците.

Етерични масла

Много лесно можете да си направите домашен спрей без химикали с етерични масла.

Необходими съставки: вода - 500 мл, етерично масло от мента - 5 капки, етерично масло от лавандула - 5 капки, ябълков оцет - 1 с.л.

Сипете водата в бутилка със спрей, след това маслата и ябълковия оцет. Разклатете много добре и напръскайте в пукнатините, около прозорци и врати, осветителни тела и други места, където се събират паяците. Пръскайте веднъж седмично, но имайте предвид че маслата могат да оцветят килими, тапицерия или спалното бельо, така че го прилагайте с повишено внимание.

Цитрусови плодове

Обелки от портокал против паяци

Паяците имат непоносимост към цитрусовите аромати, поради което използването на портокалови кори е безопасен и ефективен начин да държите паяците далеч.

Нарежете портокаловите кори на кубчета, изсипете една чаша вряла вода върху тях и ги оставете да се накиснат за една нощ. Прецедете течността в бутилка със спрей и разклатете добре. Напръскайте места като шкафове, под мивката и други места, където се събират паяците.

Куркума

Куркумата е фантастична подправка с множество ползи не само за здравето, но и такива, които държат паяците далеч.

Как да я използвате?

Комбинирайте две супени лъжици куркума на прах с вода, като направите фина паста. След това нанесете от пастата върху памучни тампони и ги поставете там, където се събират паяците, но никога не нанасяйте директно върху мебели, стени и подове.

Канела

Канела против паяци

Куркумата не е единствената подправка, която може да използвате срещу паяците. Всичко което трябва да направите е да поръсите около дома си, за да не влизат паяците.

Почистване на дома

Почиствайте дома си редовно, за да предотвратите появата на паяци. Това означава да редовно да чистите с прахосмукачка, да бършете праха от всички повърхности. Обръщайте специално внимание на зоните, където има храна и трохи. Изхвърляйте боклука си редовно и затваряйте кошчетата плътно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати