Задължителна козметика за добра хигиена на котките

Котешката козметика е важна за хигиената на котката

Чистотата е гаранция за здравето! Тази фраза е приложима не само за хората, но и за нашите домашни любимци - котетата.

Козината на котките може бързо да се замърси (натрупва се прах и мръсотия от апартамента или улицата), да мирише неприятно, да се заплита и скубе. Това важи в пълна сила за дългокосместите породи котки като Персийска котка, Ангорска котка, Сибирска котка, Мейн куун и др.

Освен това, не забравяйте, че чистотата на козината е гарант и за здравето на котката.

Човешките шампоани не са подходящи за къпането на котка, защото кожата има различно pH. Използвайте само и единствено специализирана козметика за котки.

Ето и основните козметични продукти за котки:

Котешки шампоан

Служи за основно поддържане за добра котешка хигиена у дома. Избира се според породата и типа на котката. Котешкият шампоан обикновено има неутрално или ниско алкално pH, което е насочено към добро разпенване и почистване на козината.

Балсам за котки

При груминг се ползва котешка козметика

Балсамът за котки има леко киселинно рН, което ще придадете блясък на котешката козина. Също така балсамът е много полезен при разплитането на спластената котешка козина и дори предотвратяват появата на заплетени участъци при редовна употреба. Прилагането на котешки балсам е задължително след измиване с шампоан. Често пъти той се ползва при груминг.

Котешки дезодорант

Котешките дезодоранти/спрейове се използват върху суха козина. Основната им задача е да неутрализират неприятната миризма от котето.

Аксесоари и котешка козметика

Медицинските шампоани

Медицинските шампоани се използват при различни кожни заболявания при котките. Например като котешки лишей и други видове гъбични инфекции, атопичен дерматит, себореен дерматит и др.

Инсектицидни шампоани

Шампоаните против бълхи трябва да се използват внимателно според указанията на опаковката.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати